Διεθνή

Ξεκινάει η κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού Turkish Stream

Ξεκινάει η κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού Turkish Stream
Οι σωλήνες του αγωγού Turkish Stream θα ξεκινήσουν από την Ανάπα και θα τοποθετηθούν στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας καλύπτοντας μία απόσταση πάνω από 900 χλμ. μέχρι τα παράλια της ανατολικής Θράκης στην Τουρκία.
Εν πλω προς την παραθαλάσσια ρωσική πόλη Ανάπα στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκεται το πλοίο Pioneering Spirit, το οποίο θα ξεκινήσει εντός των προσεχών ημερών την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία Allseas που έχει αναλάβει το έργο πόντισης του αγωγού, το πλοίο θα φθάσει στη ρωσική πόλη την Παρασκευή 2 Ιουνίου.
Οι σωλήνες του αγωγού Turkish Stream θα ξεκινήσουν από την Ανάπα και θα τοποθετηθούν στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας καλύπτοντας μία απόσταση πάνω από 900 χλμ. μέχρι τα παράλια της ανατολικής Θράκης στην Τουρκία, όπου ο αγωγός θα συνεχίσει στην ξηρά.
Ο αγωγός αποτελείται από δύο παράλληλες γραμμές, εκ των οποίων η μία προορίζεται για την προμήθεια φυσικού αερίου στην αγορά της Τουρκίας και η άλλη για τον εφοδιασμό κρατών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, εφόσον κάτι τέτοιο εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης