Παρενέργειες

Ξεκίνησε τις έρευνες η Επ. Κεφαλαιαγοράς για την μετοχή της ΔΕΗ

Ξεκίνησε τις έρευνες η Επ. Κεφαλαιαγοράς για την μετοχή της ΔΕΗ

Ξεκίνησαν οι έρευνες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  για τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ, οπότε και η μετοχή της ΔΕΗ έγραψε 10,70 για να διαπιστωθεί ποιοι πούλησαν τις τελευταίες μέρες, διαθέτοντας εσωτερική πληροφόρηση.

Η Επιτροπή  Κεφαλαιαγοράς δεν θα αναστείλει την διαπραγμάτευση της μετοχής της ΔΕΗ, καθώς εκτιμά ότι οι απαραίτητες ανακοινώσεις έχουν γίνει από την εταιρεία εγκαίρως και οι όροι της αύξησης θα βγουν από το book building.

Η ουσία στην παρούσα φάση είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί η διαφάνεια απέναντι στους πάσης φύσεως επενδυτές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν, αιφνιδιάζονται και πέφτουν θύματα κερδοσκοπίας.

Το επενδυτικό κλίμα απειλείται από νοσηρά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να υποχωρούν αδικαιολόγητα κεφαλαιοποιήσεις μεγάλων εταιρειών, που κάνουν σημαντικές επενδύσεις και στόχο έχουν να αναβαθμίσουν την αγορά.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει προσοχή από τις εποπτεύουσες αρχές, όσον αφορά τις διαρροές συμβούλων για τη διαδικασία της αύξησης, οι οποίοι κάνουν τεράστια ζημιά στην στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης. Καλό θα ήταν και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εντοπίσει τους κερδοσκόπους των τελευταίων ημερών αλλά και το Μαξίμου να τραβήξει το αυτί σε αυτούς που πήραν τη δουλειά και δεν την κάνουν σωστά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης