Παρενέργειες

ΑΠΕ και γεωπολιτικά στην ατζέντα Πρωθυπουργού - Pashinyan (Αρμένιου Πρωθυπουργού)

ΑΠΕ και γεωπολιτικά στην ατζέντα Πρωθυπουργού - Pashinyan (Αρμένιου Πρωθυπουργού)

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και στη συνέχεια τη διμερή μας συνεργασία σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η σύγχρονη τεχνολογία, μία συνεργασία η οποία ενισχύεται ολοένα και περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα έχει ήδη υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της «Enterprise Greece» και της «Enterprise Armenia».
Αυτό αναφέρει ο πρωθυπυργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Kαι συνεχίζει:

"Συμπράττουμε επίσης και στον αμυντικό τομέα, έχοντας συνάψει ειδική συμφωνία από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ με τον κ. Πρωθυπουργό συζητούμε για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε και ευρύτερα τις εμπορικές μας σχέσεις.

Και επιμένω ότι μόνο μία βιώσιμη συμφωνία μεταξύ του Ερεβάν και του Μπακού μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο στον Νότιο Καύκασο. Γι’ αυτό και η Ελλάδα -το συζητήσαμε- υποστηρίζει την πρωτοβουλία «Σταυροδρόμια της Ειρήνης», την οποία ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, ώστε η ευρύτερη περιοχή να μετατραπεί από ένα θέατρο συγκρούσεων σε έναν εμπορικό κόμβο που θα συνδέει τον Εύξεινο Πόντο, τον Περσικό Κόλπο, τη Μεσόγειο θάλασσα."

Όπως είναι γνωστό στο Μπακού πρόκειται να βρεθεί η Αλεξάνδρα Σδούκου, όπως έγραψε το WEN.  Διαβάστε εδώ:

https://www.worldenergynews.gr/index.php?id=552748

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης