Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Mε Citi και Morgan Stanley το placement μετοχών της Mytilineos - Διατέθηκαν 7,2 εκ τεμάχια στα 35,5 ευρώ

Mε Citi και Morgan Stanley το placement μετοχών της Mytilineos - Διατέθηκαν 7,2 εκ τεμάχια στα 35,5 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
(upd)Σε placement 6,5 εκατ μετοχών προχώρησε τελικά ο ίδιος ο CEO του ομίλου κ. Ε. Μυτιληναίος με διοργανωτές την Morgan Stanley και την CITI.Η τιμή που ολοκληρώθηκε το placement ανέρχεται στα 35,5 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε 255,6 εκατ ευρώ.

Η ζήτηση καλύφθηκε μαζικά με αποτέλεσμα να εισέλθουν μεγάλα long only funds που θα δημιουργήσουν μια νέα βάση και θα μπορούν πλέον αποκτώντας ικανές ποσότητες και όγκους να προσδοκούν υπεραξίες αντίστοιχες των μεγεθών τους και θα βοηθήσουν σημαντικά στην επιτυχία του dual listing.

Πωλητές είναι οι Frezia LTD και η Kilteo LTD εταιρείας συμφερόντων του Ευάγγελου Mυτιληναίου. Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας κατείχε έως σήμερα το 26,54% των μετοχών και η διάθεση του πακέτου οδηγεί το ποσοστό του στο 21,5%.

Κατά τον τρόπο αυτό η μετοχή θα αποκτήσει ακόμα καλύτερη εμπορευσιμότητα με την παρουσία ισχυρών χαρτοφυλακίων και θα αυξηθεί σημαντικά η θέση θεσμικών επενδυτών υψηλού επιπεδου, ώστε η κεφαλαιοποίηση να είναι έτοιμη για νέο μεγάλο άλμα.

Το ποσοστό του ιδίου του προέδρου θα παραμείνει κοντά στο 20%, υψηλό αναλογικά για CEO εταιρίας αυτής της κεφαλαιοποίησης σε διεθνές επίπεδο σύγκρισης.
Η κίνηση αυτή δείχνει και την μεγάλη εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτικών φορέων.


Στην τελευταία ανάλυση της η Πειραιώς ανέφερε, νέα, αναβαθμισμένη τιμή-στόχο δίνει για τη μετοχή της Mytilineos η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ σε νεότερη έκθεσή της.

Πιο αναλυτικά, η νέα τιμή-στόχος ανέρχεται στα 48,50 ευρώ έναντι 44,50 ευρώ που έδινε η χρηματιστηριακή στις 8 Νοεμβρίου του 2023, υποδηλώνοντας 25% περιθώριο ανόδου, διατηρώντας τη σύσταση Outperform.

Η έκθεση αναβαθμίζει το EBITDA κατά 10% στα 1,1 δισ για το 2024 λόγω μεγαλύτερης συνεισφοράς του Αλουμινίου και μεγαλύτερης ανάπτυξης των ΑΠΕ, που θα υπερκεράσουν τις όποιες απώλειες από το φυσικό αέριο και τα θερμικά. Η καθαρή κερδοφορία διατηρείται στα 670 εκατ που σημαίνει σε ετήσια βάση άνοδο 8%.

Για το 2025 το EBITDA αναβαθμίζεται στα 1,18 δισ κατά 3,5% και για το 2026 στα 1,29 δισ κατά 5,5%. Αντίστοιχα τα καθαρά κέρδη στα 723 εκατ το 2025 κατά 2% και στα 731 εκατ το 2026 κατά 7,5%.
Η εκτίμηση κατόπιν αυτών είναι, ότι με διανεμόμενο το 33% των κερδών το μέρισμα θα ανέλθει σε 1,9 ευρώ ανά μετοχή το 2026, δηλαδή 5% σε μερισματική απόδοση.

Με βάση την μεθοδολογία του αθροίσματος μερών SOTP η αποτίμηση των ΑΠΕ αναβαθμίζεται κατά 10% στα 3,5 δισ και η θετική επίπτωση από την συμφωνία με την ΔΕΗ εκτιμάται στα 2,5 ευρώ ανά μετοχή.

Αντίστοιχα αναβαθμίζεται και η τιμή - στόχος για το Αλουμίνιο κατά 25% στα 2,4 δισ, που αντιστοιχεί 8,4 φορές το EV/EBITDA που αντιπροσωπεύει την αξιολόγηση για μια από τις πλέον αποτελεσματικές μονάδεςπαγκοσμίως.

Το retail οδηγεί σε αναβάθμιση κατά 6% στα 1,6 δισ την καθετοποιημένη δραστηριότητα και μειώνεται κατά 15% στα 420 εκατ ο κλάδος του φυσικού αερίου.

O Eνεργειακός τομέας αποτιμάται στα 6,5 δισ 10% υψηλότερα από την προηγούμενη αποτίμηση με την συμμετοχή του συνόλου των δραστηριοτήτων από ΑΠΕ. Το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ αντιστοιχεί σε 3,55 δισ που σημαίνει 25,6 ευρώ ανά μετοχή. Το συνολικό pipeline ξεπερνά τα 14 GW χωρισμένο σε 6 ζώνες διεθνώς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης