Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος στην Wall Street - Κέρδη 0,30% για τον S&P και 0,73% για τον Nasdaq

Άνοδος στην Wall Street - Κέρδη 0,30% για τον S&P και 0,73% για τον Nasdaq

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,12% στις 427,09 μονάδες

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη 13/10/2021 καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις εκθέσεις κερδών του τρίτου τριμήνου και πληροφορίες και το πότε η Federal Reserve θα μπορούσε να αποσύρει την εύκολη νομισματική πολιτική της εποχής της πανδημίας.

Ο Dow έκλεισε με θετικό πρόσημο σχεδόν αμετάβλητος στις 34,378 μονάδες αφού υποχώρησε περισσότερο από 260 μονάδες στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,30% στις 4,363 μονάδες, κινούμενος μεταξύ κερδών και ζημιών καθ 'όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,12% στις 427,09 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,73% στις 14.571 μονάδες.

Τα πρακτικά που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη το απόγευμα από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς τον Σεπτέμβριο έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων μόλις στα μέσα Νοεμβρίου.
«Οι συμμετέχοντες γενικά αξιολόγησαν ότι, υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομική ανάκαμψη παρέμενε σε γενικές γραμμές, μια σταδιακή διαδικασία μείωσης που ολοκληρώθηκε περίπου στα μέσα του επόμενου έτους θα ήταν πιθανώς κατάλληλη», αναφέρονται στα πρακτικά.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης αυξήθηκε 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 5,4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας ενώ οι αναλυτές ανέμενα μηνιαία αύξηση 0,3% ή ετήσιο ποσοστό 5,3%.
«Πολλές από αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις είναι παροδικές, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να έχουν αποδυναμωτικό αντίκτυπο στη δραστηριότητα. Ο σημερινός αριθμός, με τον πληθωρισμό των τιμών των τροφίμων και τον πληθωρισμό στα καταφύγια να αυξάνεται, υποδηλώνει αυξανόμενη πίεση στους καταναλωτές », δήλωσε ο Seema Shah, της Principal Global Investors. Χωρίς ενέργεια και τρόφιμα, ο βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,2% κάθε μήνα και 4% τους τελευταίους 12 μήνες, έναντι αντίστοιχων εκτιμήσεων για 0,3% και 4%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης