Χρηματιστήριο & Αγορές

Εθνική: Αύξηση κερδών στο 9μηνο - Δεν θα χρειαστεί ΑΜΚ έως τα μέσα του 2023

Εθνική: Αύξηση κερδών στο 9μηνο - Δεν θα χρειαστεί ΑΜΚ έως τα μέσα του 2023
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν θα προχωρήσει στην διάθεση του 20% των μετοχών της Εθνικής εάν δεν πληρείται μια προϋπόθεση να έχει ανακάμψει η μετοχή στην ζώνη των 3,5 ευρώ.
Με την μετοχή να έχει ανακάμψει στα 2,70 ευρώ και την συνολική χρηματιστηριακή αξία στα 2,46 δισεκ. ευρώ η Εθνική τράπεζα έχει ισχυροποιήσει τον ρόλο της στο τραπεζικό σύστημα καθώς μετά την Eurobank θα είναι η επόμενη τράπεζα με μονοψήφιο αριθμό NPEs.
 
Ωστόσο παρά την βελτίωση της χρηματοοικονομικής της εικόνας η Εθνική (2,46 δισ) δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε αποτίμηση την Alpha bank (2,58 δισ)
Ταυτόχρονα ο Παύλος Μυλωνάς ισχυροποιείται στην τράπεζα, ο SSM έχει αναφέρει ότι δεν θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου η Εθνική τους επόμενους 15-18 μήνες.
Κατά καιρούς κάποιοι για ιδιοτελείς λόγους αναφέρουν ότι ο Μυλωνάς φεύγει και άλλα τέτοια παράταιρα.
Οι πληροφορίες του bankingnews που είναι 100% διασταυρωμένες και από πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης είναι ότι ο Μυλωνάς έχει την πλήρη υποστήριξη όλου του διοικητικού συμβουλίου και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παρά τις κατά καιρούς… εντάσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης