Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεικτά πρόσημα στη Wall - Στο +0,22% ο S&P 500, ο Nasdaq -0,13%

Μεικτά πρόσημα στη Wall - Στο +0,22% ο S&P 500, ο Nasdaq -0,13%
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε αύξηση +0,22%, στις 3.674 μονάδες.
Άνοδο σημειώνουν  οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή 17 Ιουνίου μετά τις δηλώσεις του προέδρου Pοwell για επαναφορά του πληθωρισμού στο 2%, στον απόηχο του sell off της προηγούμενης συνεδρίασης, η οποία πυροδοτήθηκε από τις εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και από τον φόβο για επερχόμενη ύφεση…
«Η τρέχουσα εβδομάδα ήταν πραγματικά άγρια, είμαστε σε υφεσιακό περιβάλλον, δίχως αμφιβολία» υποστήριξε ο καθηγητής τους Wharton Business School, Jeremy Siegel.
Αναμφίβολα η μεταβλητότητα αναμένεται να ενταθεί, δεδομένου ότι έχουμε quadruple witching, δηλαδή την ταυτόχρονη λήξη παραγώγων με υποκείμενο στοιχείο δείκτες, futures που συνδέονται με μεμονωμένες μετοχές stock options και stock οptions που συνδέονται με δείκτες.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του trading desk της JP Morgan, Αndrew Tyler, του οποίου η γνώση και η γνώμη, αν μη τι άλλο, έχουν βαρύνουσα σημασία γράφει πως η Fed θα προχωρήσει σε διαδοχικές επιτοκιακές αυξήσεις φέτος (+175 μονάδες βάσης), ενώ η αγορά προεξοφλεί άνοδος +200 μονάδες βάσης (75 μ.β. τον Ιούλιο, 50 μ.β. τον Σεπτέμβριο/Νοέμβριο και 25 μ.β. τον Δεκέμβριο).


Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης