Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

JP Morgan: Λάθος η υπερβολική χαλάρωση της πολιτικής της Fed έως το 2021, λάθος και η υπερβολική σύσφιξη του 2022

tags :
JP Morgan: Λάθος η υπερβολική χαλάρωση της πολιτικής της Fed έως το 2021, λάθος και η υπερβολική σύσφιξη του 2022
Ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, ειδικά στους κλάδους που τον επηρεάζουν περισσότερο
Η Fed έκανε λάθος την περασμένη δεκαετία διαιώνοντας το QE πολύ καιρό μετά το πέρας της οικονομικής κρίσης.
Το μεγάλο της λάθος όμως ήταν το 2020 και το 2021, όταν θεωρούσε τον πληθωρισμό παροδικό και αρνήθηκε να περιορίσει τις αυξανόμενες τιμές στην αμερικανική οικονομία.
Και η Fed κάνει επίσης λάθος τώρα στη σταυροφορία της για τη συντριβή του πληθωρισμού ακόμα κι αν αυτό σημαίνει σοβαρή ύφεση.
 
Γιατί η Fed κάνει πάλι λάθος;
Διότι εκτός από τις ολισθαίνουσες τιμές των εμπορευμάτων (που πολύ πιθανόν θα εκτοξευθούν στα ύψη στο πολύ εγγύς μέλλον, ειδικά μόλις φτάσει ο χειμώνας στην Ευρώπη και μόλις τελειώσει η αποστράγγιση του SPR από τον Bider), το μεγαλύτερο μέρος των βασικών στοιχείων ΔΤΚ - και σίγουρα μερικοί από τους μεγαλύτερους παράγοντες όπως τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τα αεροπορικά εισιτήρια μειώνονται γρήγορα.
Αυτό είναι σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Phoebe White της JP Morgan, η οποία γράφει ότι προβλέπει μείωση του πληθωρισμού σε όλες τις συνιστώσες που συνέβαλαν περισσότερο στον πυρήνα του πληθωρισμού το περασμένο έτος — όχι μόνο τιμές οχημάτων, αλλά και στα ενοίκια, στις υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και σα αεροπορικά εισιτήρια.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης