Total: Πώληση 50% της συμμετοχής της σε χαρτοφυλάκια ΑΠΕ

Total: Πώληση 50% της συμμετοχής της σε χαρτοφυλάκια ΑΠΕ
Tα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ 340 MW

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας Total έχει πουλήσει το ήμισυ των ιδίων κεφαλαίων της σε δύο γαλλικά χαρτοφυλάκια ανανεώσιμης ενέργειας στην Banque des Territoires και στην Credit Agricole Assurances.

Η Credit Agricole Assurances έχει αποκτήσει μερίδιο 50% σε ένα χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από εννέα αιολικά πάρκα (103 MW) και 44 μονάδες ηλιακής ενέργειας (182 MW) για συνολική χωρητικότητα 285 MW. Η Banque des Territoires έχει λάβει μερίδιο 50% σε ένα χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από οκτώ φωτοβολταϊκά που βρίσκονται στη Νέα Καληδονία με συνολική χωρητικότητα 53 MW.

Στο άθροισμά τους αυτά τα χαρτοφυλάκια έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ 340 MW στην τιμή των 493 εκατ. ευρώ. Οι συμφωνίες πραγματοποιήθηκαν μέσω της Total Quadran, θυγατρικής εταιρείας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Total στη Γαλλία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εμβαθύνουμε τις συνεργασίες μας τόσο με την Banque des Territoires όσο και με την Credit Agricole Assurances», δήλωσε ο Julien Pouget , ανώτερος αντιπρόεδρος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Total.

Ο Jean-Jacques Duchamp, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole Assurances, δήλωσε: «Αυτή η συναλλαγή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική μας να είμαστε μακροπρόθεσμοι θεσμικοί επενδυτές και να διαφοροποιούμαστε εκ μέρους των πελατών μας. Ανταποκρίνεται στις κλιματικές δεσμεύσεις της Credit Agricole Group και είναι υπέρ της ενεργειακής μετάβασης και της οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Είμαστε περήφανοι για αυτήν τη συνεργασία με την Total».

Τέλος, ο Emmanuel Legrand, επικεφαλής του Τμήματος Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Μετάβασης της Banque des Territoires, τόνισε ότι: «Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει την αποφασιστικότητα της Banque des Territoires να παράσχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στους παίκτες για την ενεργειακή μετάβαση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης