Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

H καινοτόμα συνεργασία Siemens Gamesa - IBM για λεπίδες ανεμογεννητριών ακριβείας

H καινοτόμα συνεργασία Siemens Gamesa - IBM για λεπίδες ανεμογεννητριών ακριβείας
Σημαντική τεχνολογία για τα βέλτιστα αποτελέσματα

Σε μια σημαντική συνεργασία προχώρησε η Siemens Gamesa με την IBM Services, προκειμένου να επιταχύνει την κατασκευή λεπίδων για ανεμογεννήτριες. Το εν λόγω εργαλείο χρησιμοποιεί ένα πλέγμα λέιζερ για να δείξει ακριβώς πού να τοποθετήσει κάθε στρώμα υαλοβάμβακα με ακρίβεια.

Ο ανώτερος διευθυντής προϊόντων της Siemens Gamesa, Finn Mainstone υπογράμμισε ότι: «Όλοι συνεργάστηκαν απρόσκοπτα καθώς δοκιμάσαμε τη λύση σε μια πραγματική λεπίδα - και η IBM έκανε ακόμη και αλλαγές στον κώδικα εν κινήσει. Το έργο ήταν μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία και η IBM είναι ο τέλειος συνεργάτης της Siemens Gamesa».

Σε επόμενο στάδιο, η Siemens Gamesa θα επεκτείνει τη λύση για να καλύψει όλες τις γραμμές παραγωγής της στο Aalborg, και στη συνέχεια τα εργοστάσιά της στη Χάβρη, τη Γαλλία και το Hull στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία διερευνά επίσης την ιδέα της εφαρμογής της λύσης σε όλα τα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο.

Σχεδιασμός ακριβείας

Παράλληλα, ο Finn Mainstone τόνισε τη σημασία που δίνει η εταιρεία στην λεπτομέρεια, καθώς «κάθε λεπίδα τουρμπίνας έχει σχεδιαστεί ειδικά από τους μηχανικούς μας για ακριβείς προδιαγραφές και τυχόν ελαττώματα κατά τη διαδικασία κατασκευής μπορεί να οδηγήσουν σε πολύπλοκες, δαπανηρές και χρονοβόρες διορθώσεις.

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, το ειδικό τεχνικό προσωπικό μας παρακολουθεί ένα πλέγμα λέιζερ που εμφανίζεται πάνω από κάθε λεπίδα που τους δείχνει ακριβώς πού να τοποθετήσουν κάθε στρώμα από φίμπεργκλας. Οι τεχνικοί μας μπορούν να τοποθετούν κάθε στρώμα λεπίδας με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια. Με αυτή την πρακτική, θα μειώσουμε τα ποσοστά σφαλμάτων παραγωγής που προκαλούνται από λανθασμένο υλικό, το οποίο βοηθά στη διατήρηση των γραμμών παραγωγής μας ομαλά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης