Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 40% οι προσθήκες ΑΠΕ το α΄τρίμηνο του 2021

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 40% οι προσθήκες ΑΠΕ το α΄τρίμηνο του 2021
Το 2020 ήταν το ισχυρότερο έτος για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μέχρι σήμερα

Η αμερικανική βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρόσθεσε 40% περισσότερη καθαρή ενέργεια τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 από την ίδια περίοδο το 2020, σύμφωνα με έρευνα που αναδημοσίευσε το renews.

Μάλιστα, το 2020 ήταν το ισχυρότερο έτος για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία της έκθεσης

Η έκθεση τριμηνιαίας αγοράς Clean Power, που κυκλοφόρησε σήμερα από την American Clean Power Association (ACP), δείχνει ότι εγκαταστήθηκαν  2500 MW αιολικής ενέργειας, 1200 MW ηλιακής ενέργειας και 100 MW αποθήκευσης μέσω μπαταριών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου.

Επίσης, προστέθηκε τριπλάσια αιολική ενέργεια στο αμερικανικό δίκτυο το πρώτο τρίμηνο του 2021 από την αντίστοιχη περίοδο το 2019.

Για το πρώτο τρίμηνο, οι πέντε πρώτες πολιτείες για προσθήκες ΑΠΕ περιλαμβάνουν το Τέξας (791 MW), την Οκλαχόμα (555 MW), την Καλιφόρνια (519 MW), τη Νότια Ντακότα (462 MW) και τη Βόρεια Ντακότα (299 MW).

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ομοσπονδιακοί ρυθμιστικοί φορείς έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για το προγραμματισμένο έργο 800 MW Vineyard Wind, το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο. Η διοίκηση Biden-Harris ανακοίνωσε επίσης έναν στόχο 30.000 MW υπεράκτιου ανέμου στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ACP Heather Zichal είπε: «Όλα αυτά έργα πιστοποιούν το momentum που έχουμε. Ξεπερνάμε και υπερβαίνουμε τους ρυθμούς που είχαμε θέσει νωρίτερα για καθαρή ισχύ. Η τάση αυτή θα αναπτυχθεί μόνο όταν ευθυγραμμιστεί στενότερα με την έξυπνη πολιτική στην Ουάσιγκτον».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης