«Αποφασισμένη» η Amazon: Νέα έργα ΑΠΕ σε ΗΠΑ, Καναδά, Ισπανία και Φινλανδία

«Αποφασισμένη» η Amazon: Νέα έργα ΑΠΕ σε ΗΠΑ, Καναδά, Ισπανία και Φινλανδία
Η Amazon ανακοίνωσε επίσης 11 νέα έργα ανανεώσιμης ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Amazon αποκάλυψε 14 νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ισπανία, τη Φινλανδία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου της παροχής 100% των δραστηριοτήτων της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025.

Ένα νέο έργο στην Castilla - La Mancha θα είναι αυτό με την υψηλότερη χωρητικότητα εκείνων που οδηγεί η Amazon μέχρι σήμερα στην Ισπανία, προσθέτοντας 152 MW χωρητικότητας στο δίκτυο. Αυτή η ισχύς θα προστεθεί στα τέσσερα φωτοβολταϊκά έργα που η εταιρεία έχει ήδη στην Ανδαλουσία, την Εστρεμαδούρα και την Αραγονία. Με την έναρξη λειτουργίας αυτού του νέου ηλιακού έργου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023, τα έργα ανανεώσιμης ενέργειας της Amazon στην Ισπανία θα υπερβούν τα 520 MW χωρητικότητας.

Επέκταση

Η Amazon ανακοίνωσε επίσης 11 νέα έργα ανανεώσιμης ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από τα 43 ήδη υπάρχοντα και τα οποία περιλαμβάνουν τα πρώτα ηλιακά έργα της εταιρείας στο Αρκάνσας, Μισισιπή και Πενσυλβάνια, μαζί με άλλα έργα που βρίσκονται στο Ιλλινόις, Κεντάκι, Ιντιάνα και Οχάιο. Συνολικά, η Amazon προσθέτει χωρητικότητα άνω των 6GW ανανεώσιμης ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω 54 έργων.

Επιπλέον, ένα δεύτερο έργο ανανεώσιμης ενέργειας στην Αλμπέρτα θα αποτελείται από ένα ηλιακό πάρκο 375MW και αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο στη χώρα.

Μάλιστα, όταν συνδεθεί στο δίκτυο το 2022, θα αυξήσει τη χωρητικότητα της Amazon στον Καναδά σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο MWh. Ο όμιλος λιανικής θα πραγματοποιήσει επίσης το πρώτο του έργο ανανεώσιμης ενέργειας στη Φινλανδία - ένα αιολικό πάρκο χωρητικότητας 52 MW που βρίσκεται κοντά στη δυτική ακτή της χώρας. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει να παράγει ενέργεια το 2022.

Το θεαματικό αποτέλεσμα

Τα νέα έργα φέρνουν μέχρι σήμερα την ανανεώσιμη ενεργειακή χωρητικότητα της Amazon στα 10GW. Με αυτές τις νέες επενδύσεις, η Amazon γίνεται ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιβεβαιώνει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος αγοραστής παγκοσμίως και στην Ευρώπη.

Επίσης, η εταιρεία προχωρά δυνατά στο πλαίσιο της δέσμευσης του «The Climate Pledge» για να πετύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της έως το έτος 2040, δέκα χρόνια πριν από τις διατάξεις της Συμφωνίας του Παρισιού.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Jeff Bezos δήλωσε: "Το γεγονός ότι η Amazon έχει γίνει ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε την πραγματική αλλαγή και την καινοτομία. Καθώς οι επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις και η κοινωνία κινούνται από κοινού προς μια οικονομία που βασίζεται στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Amazon συνεχίζει να επενδύει στην αιολική και ηλιακή ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης