Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

O νέος βραχίονας της BASF στις ΑΠΕ - Tα σχέδια και ο μεγάλος στόχος

O νέος βραχίονας της BASF στις ΑΠΕ - Tα σχέδια και ο μεγάλος στόχος
Η εταιρεία εδρεύει στο Ludwigshafen και θα διοικείται από τον Horatio Evers, ο οποίος στο παρελθόν ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη BASF

Ο γερμανικός γίγαντας χημικών προϊόντων BASF ομαδοποιεί τις δραστηριότητές του στον τομέα της καθαρής ενέργειας υπό την ομπρέλα της BASF Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Eιδικότερα, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της κατά 100% θυγατρικής θα επικεντρωθούν στον εφοδιασμό του Ομίλου BASF στην Ευρώπη με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η εταιρεία εδρεύει στο Ludwigshafen και θα διοικείται από τον Horatio Evers, ο οποίος στο παρελθόν ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη BASF.

Οι προσδοκίες της BASF

Η BASF αναμένει ότι με τη σταδιακή αντικατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και τις καινοτόμες λύσεις τεχνολογιών για το κλίμα, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη θα αυξηθεί από 9 TWh ετησίως από ορυκτά καύσιμα. τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο από ανανεώσιμες πηγές για να επιτύχει τον καθαρό μηδενικό στόχο του 2050.

Η BASF Renewable Energy έχει αναλάβει να προμηθεύει τις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις με αυτούς τους πρόσθετους όγκους σύμφωνα με τη ζήτηση. Η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει νέα πρόσθετα έργα για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας από ίδια παραγωγή μαζί με τους εταίρους και θα συνάψει μακροπρόθεσμες συμφωνίες προμήθειας με παραγωγούς.

O όγκος των έργων

Τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hollandse Kust Zuid με τη Vattenfall, καθώς και ένα αιολικό πάρκο που σχεδιάζεται με την RWE στη Βόρεια Θάλασσα.

Άλλα μεγάλα έργα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ευρώπη βρίσκονται υπό εξέταση ή έχουν ήδη ξεκινήσει, ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Evers, «η στροφή μας στις ΑΠΕ, καθώς και η έναρξη νέων διαδικασιών παραγωγής χαμηλών εκπομπών που βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια, θα αυξήσουν την ζήτηση σημαντικά στο μέλλον.

Η αξιόπιστη και αποτελεσματική προμήθεια της BASF με επαρκείς ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε ανταγωνιστικές τιμές είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των στόχων μας και την επίτευξη της στοχευμένης κλιματικής ουδετερότητας».

Τέλος, η BASF Ανανεώσιμη Ενέργεια θα παρέχει τεχνογνωσία και συμβουλές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εντός του Ομίλου BASF παγκοσμίως. Η BASF έχει θέσει στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 25% έως το 2030 σε σύγκριση με το 2018 και να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης