Διεθνή

ΕΕ: Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των Υπουργών ο προϋπολογισμός του 2023

ΕΕ: Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των Υπουργών ο προϋπολογισμός του 2023
Οι δεσμεύσεις είναι νομικά δεσμευτικές υποσχέσεις για τη δαπάνη χρημάτων σε δραστηριότητες που υλοποιούνται για αρκετά χρόνια

Tο Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε το κοινό κείμενο για τον γενικό προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2023, το οποίο είχε συμφωνήσει στις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η απαιτούμενη ειδική πλειοψηφία για την έγκριση επιτεύχθηκε σήμερα και αυτό σημαίνει ότι το Συμβούλιο δίνει το πράσινο φως στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2023.

Οι δεσμεύσεις είναι νομικά δεσμευτικές υποσχέσεις για τη δαπάνη χρημάτων σε δραστηριότητες που υλοποιούνται για αρκετά χρόνια.Οι πληρωμές καλύπτουν δαπάνες που προκύπτουν από δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους ή των προηγούμενων ετών.

Οι διαπραγματευτές του Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2023 στις 14 Νοεμβρίου, εντός της προθεσμίας που ορίζεται στη Συνθήκη. Απαιτείται η επίσημη έγκριση της συμφωνίας και από τα δύο θεσμικά όργανα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να την εγκρίνει στις 23 Νοεμβρίου 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης