Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σημάδια στροφής από τη «Zero Covid» μετά το κύμα οργής

Κίνα: Σημάδια στροφής από τη «Zero Covid» μετά το κύμα οργής
H Κίνα θα επιτρέπει σε όσους διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό να μένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, υπό συγκεκριμένες συνθήκες

Σημάδια αποκλιμάκωσης της σκληρής πολιτικής κατά του κορωνοϊού, που πυροδότησε τις τελευταίες ημέρες πρωτοφανείς διαδηλώσεις στην Κίνα και «άγγιξε» έως και το πανίσχυρο καθεστώς του προέδρου Σι, εκπέμπει το Πεκίνο. 

Ανάμεσα στα επιπλέον μέτρα που θα ανακοινωθούν για την COVID-19, όπως αναφέρουν δύο πηγές στο Reuters, η Κίνα θα επιτρέπει σε όσους διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό να μένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Σύμφωνα με τη μια πηγή, δεν θα επιτρέπεται σε όλα τα θετικά κρούσματα ανεξαιρέτως να αυτοπεριορίζονται στο σπίτι τους, αλλά μόνο στις έγκυες, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.Θα επιτρέπεται επίσης και στις στενές επαφές κρουσμάτων να κάνουν καραντίνα στο σπίτι, εφόσον βέβαια η κατοικία τους ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Επιπλέον, οι αρχές θα προωθήσουν τα τεστ αντιγόνου, ενώ θα περιορίσουν τη συχνότητα του μαζικού τέστινγκ και των τακτικών δοκιμών νουκλεϊκού οξέος.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης