Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διήμερη επίσκεψη Πούτιν στο Πεκίνο – Νέες συμφωνίες στα σκαριά

Διήμερη επίσκεψη Πούτιν στο Πεκίνο – Νέες συμφωνίες στα σκαριά
Αυτό είναι ουσιαστικά το πρώτο ταξίδι που θα κάνει ο Πούτιν στο εξωτερικό έπειτα από την επανεκλογή του στη ρωσική προεδρία τον περασμένο Μάρτιο
Διήμερη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν Πέμπτη και Παρασκευή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Πιο διεξοδικά, ο Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, και θα ακολουθήσει η υπογραφή μια σειράς συμφωνιών.

Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Πεκίνο καθώς και την πόλη Χαρμπίν στα βορειοανατολικά.

Επίσης, ο Πούτιν θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ, με τον οποίο θα συζητήσει για θέματα συνεργασίας στον οικονομικό και τον ανθρωπιστικό τομέα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria, επίσης βασιζόμενο σε πληροφορίες από το Κρεμλίνο.

Αυτό είναι ουσιαστικά το πρώτο ταξίδι που θα κάνει ο Πούτιν στο εξωτερικό έπειτα από την επανεκλογή του στη ρωσική προεδρία τον περασμένο Μάρτιο, καθώς η τελευταία φορά που επισκέφθηκε ο Ρώσος πρόεδρος την Κίνα ήταν τον Οκτώβριο του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε υπογράψει μια φιλόδοξη συμφωνία συνεργασίας με τον Κινέζο ομόλογό του τον Φεβρουάριο του 2022, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το Πεκίνο έχουν αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία για τη Μόσχα, λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί από τη Δύση και τις χώρες της G7 εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης