Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έκλεισε το deal εξαγοράς της Άκτωρ - Τι αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Intrakat

Έκλεισε το deal εξαγοράς της Άκτωρ - Τι αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Intrakat
Η συνένωση των δυο εταιρειών, Intrakat και Άκτωρ, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση διότι η επιχειρηματική τριάδα καλείται να αποδείξει στην αγορά πως ο ενιαίος όμιλος δεν θα αποτελέσει ένα άθροισμα παλαιότερων αμαρτιών, αλλά ένα σύνολο ικανό να παράγει κέρδη και υπεραξίες
Την εξουσιοδότηση στον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Αλέξανδρο Εξάρχου, έδωσε σήμερα, 29 Μαρτίου 2023, το διοικητικό συμβούλιο της Intrakt, προκειμένου να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της κατασκευαστικής εταιρείας Άκτωρ.
Πρόκειται ίσως για την πιο ταχύτερη δημιουργία ενός κατασκευαστικού ομίλου στο χρηματιστήριο, αποκτώντας άμεσο αποτύπωμα σε κατασκευές, ενέργεια, ακίνητα, περιβάλλον.
Σε λιγότερο από έναν χρόνο, ύστερα από την εξαγορά της Intrakat, η επιχειρηματική ομάδα με τους εφοπλιστές κ.κ Δημ. Μπάκο, Γιαν. Καϋμενάκη και τον επιχειρηματία κ. Αλεξ. Εξάρχου, επέστρεψε εκεί όπου ξεκίνησε (Ελλάκτωρ) αποσπά τον ιστορικό βραχίονα των κατασκευών (Άκτωρ) και καθίσταται η δεύτερη εταιρεία του κλάδου με ένα ανεκτέλεστο έργων, ύψους 3,9 δισ. ευρω.
Εάν ληφθεί υπόψη ότι για την εξαγορά της Άκτωρ θα δαπανηθούν περίπου 210 εκατ. ευρώ, μαζί με τα 120 εκατ. ευρώ της Intrakat, συνολικά 330 εκατ. ευρώ είναι οι επενδύσεις, δίχως να συμπεριλαμβάνεται μια νέα κεφαλαιακή ενίσχυση.
Εκ των πραγμάτων, η συνένωση των δυο εταιρειών, Intrakat και Άκτωρ, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση διότι η επιχειρηματική τριάδα καλείται να αποδείξει στην αγορά πως ο ενιαίος όμιλος δεν θα αποτελέσει ένα άθροισμα παλαιότερων αμαρτιών, αλλά ένα σύνολο ικανό να παράγει κέρδη και υπεραξίες.
Οι επιθετικές κινήσεις λ.χ στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τώρα στις κατασκευές υποδεικνύουν ότι, το “στοίχημα” που αναλήφθηκε στοχεύει υψηλότερα.
Πιθανότατα, αυτό να αποτυπωθεί σε λίγους μήνες με την διεκδίκηση της Αττικής Οδού σε ένα μη ευνοϊκό χρηματοοικονομικό περιβάλλον.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης