Επιχειρήσεις

Μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών μαγνησίας στον κόσμο οι Ελληνικοί Λευκόλιθοι

Μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών μαγνησίας στον κόσμο οι Ελληνικοί Λευκόλιθοι
Οι πωλήσεις της εταιρείας στις χώρες της Ευρώπης αποτελούν το 75% του κύκλου εργασιών της
Η εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μαγνησίας στον κόσμο, κατέχοντας περίοπτη θέση πλέον στην αγορά των βιομηχανικών ορυκτών.

Πιο διεξοδικά, η εταιρεία με εργατικό δυναμικό άνω των 340 ατόμων και ενοποιημένο κύκλο εργασιών των 70 εκατ. ευρώ, κατέχει ηγετική θέση όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων και τη γκάμα χρήσεων σε μεγάλο αριθμό βιομηχανικών, χημικών, αγροτικών (ζωοτροφές & λιπάσματα) και ειδικών αγορών.

Στην παραγωγική δυναμική της Ελληνικοί Λευκόλιθοι σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, περιλαμβάνονται κοιτάσματα καθώς και εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα, στη Γερακινή και τις Καλύβες Χαλκιδικής, ενώ κεφάλαιο αποτελούν τα αποθεματικά κοιτάσματα στην Εύβοια.

Η εταιρεία επίσης διαθέτει 16km2 αποθεματικών παραχωρήσεων για μελλοντική αξιοποίηση, ενώ κεφάλαιο αποτελούν, ένα σύγχρονο Ερευνητικό Κέντρο κοντά στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης.

Είναι σημαντικό να τονιστεί η ιστορική αξία του μεταλλείου της εταιρείας στην Χαλκιδική, καθώς είναι το παλαιότερο ενεργό κοίτασμα της χώρας.

Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας Ελληνικοί Λευκόλιθοι για την καυστική και δίπυρο μαγνησία ανέρχεται στους 200.000 μ.τ. τον χρόνο.

Το 75% των πωλήσεων προορίζονται για την Ευρώπη

Ταυτόχρονα, η εταιρεία διαθέτει καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής πυρίμαχων μαζών δυναμικότητας 50.000 μ.τ. το χρόνο. Το 93% της παραγωγής εξάγεται.

Οι πωλήσεις της εταιρείας στις χώρες της Ευρώπης αποτελούν το 75% του κύκλου εργασιών της, ενώ το 8% εξάγεται στην Αμερική και το υπόλοιπο 17% στην Ασία, Ωκεανία και Αφρική.

Με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, η μαγνησία της Ελληνικοί Λευκόλιθοι είναι διάσημη για το λευκό της χρώμα, που οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό σιδήρου (έως και 0,02% στο τελικό προϊόν), και τα χαμηλά ποσοστά βαρέων μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μικροκρυσταλλική δομή είναι επιπλέον πλεονεκτήματα των προϊόντων της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης