Περιβάλλον

Η Σκωτία καταργεί τους κλιματικούς στόχους του 2030

Η Σκωτία καταργεί τους κλιματικούς στόχους του 2030

Θα υποβάλει ταχεία νομοθεσία για μακροπρόθεσμη χάραξη πολιτικής για το κλίμα - Η Scottish Renewables προτρέπει την κυβέρνηση της χώρας να συνεργαστεί με τη βιομηχανία

Έκθεση της Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής τον περασμένο μήνα, προειδοποίησε ότι ο στόχος της σκωτσέζικης κυβέρνησης για μείωση των εκπομπών κατά 75% έως το 2030 δεν ήταν πλέον αξιόπιστος εν μέσω μιας σειράς καθυστερήσεων πολιτικής.

Οι κλιματικοί στόχοι της Σκωτίας για το 2030 είναι πλέον «απρόσιτοι» και πρόκειται να εισαχθεί νέο πλαίσιο πολιτικής, επιβεβαίωσε η Màiri McAllan (Υπουργός για την Οικονομία Ευημερίας και Eνέργειας).

«Θα καθορίσει μια προσέγγιση στόχου με βάση τους πενταετείς προϋπολογισμούς άνθρακα, ενώ η νομική δέσμευση για μηδενισμό έως το 2045 παραμένει αμετάβλητη», είπε χαρακτηριστικά.

Η McAllan αποκάλυψε ότι το Holyrood θα «υποβάλει τώρα ταχεία νομοθεσία για την αντιμετώπιση θεμάτων που τέθηκαν από την Επιτροπή Κλιματικής Αλλαγής και θα διασφαλίσει ότι το νομοθετικό μας πλαίσιο αντικατοπτρίζει καλύτερα την πραγματικότητα της μακροπρόθεσμης χάραξης πολιτικής για το κλίμα».

 

Η Scottish Renewables υπέρ της διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών ΑΠΕ

Η Scottish Renewables προτείνει την άμεση δράση για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στον τομέα της καθαρής ενέργειας

Η Κλερ Μακ (Διευθύνουσα Σύμβουλος της Scottish Renewables), δήλωσε ότι «η ανάκληση των κλιματικών στόχων είναι εξαιρετικά απογοητευτική.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους επενδυτές και στην εφοδιαστική μας αλυσίδα ότι η Σκωτία είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για την κατασκευή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που προσφέρουν ενεργειακή ασφάλεια, οικονομική ανάπτυξη και μείωση του άνθρακα σε κλίμακα», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας πρέπει να μάθει τα διδάγματα αυτών των χαμένων στόχων ενεργώντας επειγόντως με βάση τις σαφείς συστάσεις της Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής και εφαρμόζοντας τις ισχυρές πολιτικές που απαιτούνται για τη στήριξη της υλοποίησης.

Αυτό θα είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της μείωσης των εκπομπών άνθρακα με τον ρυθμό που απαιτείται σε κάθε τομέα και για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Σκωτίας.

Προτρέπουμε την κυβέρνηση της Σκωτίας να συνεργαστεί με τη βιομηχανία και τους βασικούς ενδιαφερομένους για να προσφέρει το συνεκτικό περιβάλλον πολιτικής που απαιτείται για την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού της

Σκωτίας ως μηδενικής δύναμης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης