Τελευταία Νέα

Στη Σκωτία το μεγαλύτερο πλωτό αιολικό με 270 Ανεμογεννήτριες και 6 Υπεράκτιους Σταθμούς

Στη Σκωτία το μεγαλύτερο πλωτό αιολικό με 270 Ανεμογεννήτριες και 6 Υπεράκτιους Σταθμούς
To Ossian θα παράγει αρκετή ενέργεια για έξι εκατομμύρια σπίτια της Σκωτίας και θα αντισταθμίζει έως και 7,5 εκατομμύρια τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Το μεγαλύτερο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο σκοπεύει να κατασκευάσει η κοινοπραξία (κέρδισε πέρσι τα δικαιώματα ανάπτυξης) SSS Renewables - Marubeni-Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), σύμφωνα με πληροφορίες του Rechargenews.

Oι δύο εν λόγω εταιρείες υπέβαλαν στην Marine Scotland την έκθεση εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΕΠΕ) για την περιοχή της συστοιχίας του πλωτού αιολικού πάρκου Ossian στην Σκωτία. Σύμφωνα με την έκθεση, το αιολικό πάρκο θα μπορούσε να έχει έως και 270 ανεμογεννήτριες και έξι υπεράκτιους υποσταθμούς. Με συνολική δυναμικότητα παραγωγής 3,6 GW, το πλωτό αιολικό πάρκο Ossian στη Σκωτία λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο έργο αυτού του είδους που βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως και εκτιμάται ότι θα τεθεί σε σύνδεση τη δεκαετία του 2030.

13_213.JPG


Παράλληλα, το Ossian θα παράγει αρκετή ενέργεια για έξι εκατομμύρια σπίτια της Σκωτίας και θα αντισταθμίζει έως και 7,5 εκατομμύρια τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Η Σκωτία φιλοξενεί μερικά από τα πιο φιλόδοξα πλωτά σχέδια αιολικής ενέργειας στον κόσμο, χάρη στη ScotWind, στην οποία η κοινοπραξία SSE-Marubeni-CIP ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων νικητών και αυτό δημιούργησε το έδαφος για μια πιθανή ανάπτυξη 28 GW, η πλειοψηφία των οποίων είναι χωρίς θεμέλια. Η Consultancy DNV υπολογίζει ότι τα πλωτά έργα σήμερα αποτελούν πάνω από το 15% της συνολικής υπεράκτιας εγκατάστασης αιολικής ενέργειας στον αγωγό για ενεργοποίηση έως τα μέσα του αιώνα, ίσο με περίπου 264 GW από τα 1,75 TW που πρόκειται να εγκατασταθούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης