Τελευταία Νέα

Η «μάχη» της Γαλλίας για το υδρογόνο και τα πυρηνικά - Ποιες χώρες διαφωνούν

Η «μάχη» της Γαλλίας για το υδρογόνο και τα πυρηνικά - Ποιες χώρες διαφωνούν
Στις 29 Μαρτίου οι τελικές διαπραγματεύσεις

Πιέσεις στην ΕΕ ασκεί η Γαλλία, προκειμένου να αναγνωριστούν τα πυρηνικά καύσιμα στους στόχους της Ευρώπης για τις ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, διαπραγματευτές από χώρες της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προετοιμάζονται για τις τελικές διαπραγματεύσεις της 29ης Μαρτίου για να καταλήξουν στη συμφωνία φιλόδοξων στόχων της ΕΕ και να επεκταθούν οι ΑΠΕ αυτή τη δεκαετία.

Η κόντρα

Την ίδια ώρα, υπάρχει ισχυρή διαφωνία σχετικά με το εάν τα καύσιμα που παράγονται με χρήση πυρηνικής ενέργειας πρέπει να περιλαμβάνονται στους στόχους, με τη Γαλλία να είναι έτοιμη να παρουσιάσει μια νέα πρόταση για το θέμα. Και όλα αυτά εν μέσω συστηματικής προσπάθειας για να τερματιστεί η εξάρτηση των χωρών από το ρωσικό αέριο.

Παράλληλα, η Γαλλία θέλει να ανοίξει το νόμο για την αναγνώριση του "υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα" - ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το υδρογόνο που παράγεται από πυρηνική ενέργεια - και έχει υποστηριχθεί από χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχική Δημοκρατία.

Η Γερμανία, η Ισπανία και η Δανία, εν τω μεταξύ, είναι μεταξύ των χωρών που αντιτίθενται σε μια τέτοια κίνηση. Λένε ότι η πυρηνική ενέργεια δεν ανήκει στους στόχους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προειδοποιούν ότι αυτό θα υπονόμευε τη μαζική επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρειάζεται η Ευρώπη για να πετύχει τους κλιματικούς στόχους και να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης