Τελευταία Νέα

Κύπρος: Συνέδριο STEM για την υποθαλάσσια τεχνολογία και την βιώσιμη υπεράκτια ανάπτυξη,17-19 Μαΐου

Κύπρος: Συνέδριο STEM για την υποθαλάσσια τεχνολογία και την βιώσιμη υπεράκτια ανάπτυξη,17-19 Μαΐου
CHC και Offshore διοργανώνουν νέα εκδήλωση αφιερωμένη στη διευκόλυνση της μεταφοράς τεχνολογίας, βέλτιστων πρακτικών και περιφερειακής συνεργασίας, 17-19 Μαΐου 2023, στην Κύπρο

Η Cyprus Hydrocarbons Company (CHC) και  το περιοδικό Offshore της Endeavor Business Media διοργανώνουν το συνέδριο Subsea Technology Eastern Mediterranean (STEM), παράλληλα με μια έκθεση αφιερωμένη στη διευκόλυνση της μεταφοράς τεχνολογίας, βέλτιστων πρακτικών και περιφερειακής διασυνοριακής συνεργασίας για βιώσιμη υπεράκτια ενεργειακή ανάπτυξη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 17-19 Μαΐου 2023 στο ξενοδοχείο Parklane Resort & Spa στη Λεμεσό της Κύπρου

«Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Κυπριακή Εταιρεία Υδρογονανθράκων για την έναρξη αυτής της νέας εκδήλωσης ως μια σημαντική πλατφόρμα όπου οι ηγέτες της αγοράς μπορούν να συναντηθούν για να μάθουν, να εμπλακούν και να συζητήσουν τη μελλοντική πρόοδο της υπεράκτιας ενεργειακής ανάπτυξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο Danny Foster, Group Publisher του περιοδικού Offshore.

«Μια αδερφή εκδήλωση της εξαιρετικά επιτυχημένης Subsea Tieback που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκταθούμε διεθνώς για να παρέχουμε εκπαίδευση, δικτύωση και λύσεις σε επαγγελματίες του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε αυτήν την κρίσιμη αγορά».

Ιδανική περιοχή η Ανατολική Μεσόγειος

«Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται σε μοναδική θέση για να υποστηρίξει την αυξανόμενη ζήτηση για φυσικό αέριο με τον πλούτο των υπεράκτιων πόρων της», πρόσθεσε ο David Paganie, Αρχισυντάκτης του περιοδικού Offshore και Conference Director του STEM.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με παγκόσμιους ενεργειακούς φορείς και ηγέτες σκέψης για να φέρουμε τις απαραίτητες υποθαλάσσιες τεχνολογίες, γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές στην περιοχή για να αναπτύξουμε πλήρως το δυναμικό φυσικού αερίου της».

Επίκεντρο της συνάντησης

Επιμελημένο από κορυφαίους ειδικούς στο θέμα, το πρόγραμμα του συνεδρίου θα επικεντρωθεί στην υποθαλάσσια τεχνολογία δέσμευσης και σε νέες ιδέες για βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργίες, προσελκύοντας ανώτερα στελέχη τεχνολογίας και επιχειρήσεων από τους παγκόσμιους υπεράκτιους διεθνείς φορείς, εταιρείες μηχανικών, εργολάβους, προμηθευτές τεχνολογίας, εταιρείες παροχής υπηρεσιών και ρυθμιστικές αρχές.

«Οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου βαθέων υδάτων της Ανατολικής Μεσογείου την τελευταία δεκαετία οδήγησαν σε ορισμένες από τις ορόσημες υποθαλάσσιες εξελίξεις φυσικού αερίου της βιομηχανίας.
Η περιοχή βρίσκεται μόλις στην αρχή της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της, με την εξερεύνηση σε εξέλιξη και την αξιολόγηση των υφιστάμενων ανακαλύψεων φυσικού αερίου σε εξέλιξη.

Ο ρόλος της υποθαλάσσιας τεχνολογίας θα είναι πρωταρχικός στη διασφάλιση της συνεχούς παροχής των πόρων φυσικού αερίου μας σε περιφερειακές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές με ανταγωνιστικό, βιώσιμο και περιβαλλοντικά συνειδητό τρόπο», δήλωσε ο Δημήτρης Φέσσας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Hydrocarbons Company και STEM Advisory Board Πρόεδρος της Κύπρου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

?>