Γερμανία: Χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για την εταιρεία κατασκευής ηλιακών πλακιδίων NexWafe

Γερμανία: Χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για την εταιρεία κατασκευής ηλιακών πλακιδίων NexWafe
Η Γερμανία θέλει να αναζωογονήσει τη βιομηχανία ηλιακών πάνελ της και να μειώσει την εξάρτησή της από την κινεζική τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η γερμανική εταιρεία παραγωγής ηλιακών πλακιδίων NexWafe ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συγκέντρωσε 30 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετη χρηματοδότηση για να επιταχύνει την κατασκευή του πρώτου της εμπορικού εργοστασίου.

Η NexWafe είναι μία από τις πολλές γερμανικές νεοφυείς εταιρείες ηλιακού υλικού που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια καθώς η Γερμανία στοχεύει να παράγει το 80% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ηλιακή και αιολική ενέργεια έως το 2030.
Κάποτε ηγέτης στον κόσμο στην εγκατεστημένη ηλιακή ισχύ, η Γερμανία θέλει να αναζωογονήσει τη βιομηχανία ηλιακών πάνελ της και να μειώσει την εξάρτησή της από την κινεζική τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η NexWafe, η οποία στοχεύει να παράγει εξαιρετικά λεπτές, υψηλής απόδοσης, μονοκρυσταλλικές πράσινες ηλιακές wafers, δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής, προσθέτοντας ότι αναμένει να συγκεντρώσει πρόσθετη χρηματοδότηση το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.


Εγκαταστάσεις

Τα χρήματα θα διατεθούν για την επιτάχυνση της κατασκευής της πρώτης εμπορικής κλίμακας εγκατάστασης της εταιρείας στην ανατολική πόλη Bitterfeld, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή το 2025, με ισχύ 250 μεγαβάτ ετησίως.

«Αυτή η επένδυση σηματοδοτεί την έναρξη του σχεδίου της NexWafe να συγκεντρώσει σημαντικά μεγαλύτερα κεφάλαια το δεύτερο εξάμηνο του 2023», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της NexWafe, Davor Sutija.

Τα νέα κεφάλαια θα διατεθούν μέσω σύμβασης μετατρέψιμου δανείου και αποτελούν το πρώτο μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης της σειράς D που στοχεύει σε χαμηλό τριψήφιο ποσό χρηματοδότησης.

Η τρέχουσα ομάδα επενδυτών της NexWafe, συμπεριλαμβανομένων των Reliance New Energy Limited, Aramco Ventures και ATHOS Venture GmbH, καθώς και νέοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Malcolm Turnbull AC της Αυστραλίας και του Hedge Fund που διαχειρίζεται την Keshik Capital με έδρα τη Σιγκαπούρη, συνέβαλαν όλοι στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας. είπε.

Η αποτίμηση της εταιρείας θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της σειράς D, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η NexWafe ανακοίνωσε ότι συμφώνησε επίσης να συνεργαστεί με την Aramco Ventures της Σαουδικής Αραβίας σε μια μελλοντική εγκατάσταση κατασκευής πράσινων ηλιακών wafers στη Σαουδική Αραβία, με επενδύσεις από το Ταμείο Αειφορίας της Saudi Aramco $1,5 δις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης