Συνεργασία Γερμανίας - Ιρλανδίας στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Συνεργασία Γερμανίας - Ιρλανδίας στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου
Το Δουβλίνο έχει ήδη θέσει ως στόχο 5 GW υπεράκτιων αιολικών έως το 2030, από τα οποία περίπου τα 2 GW θα διατεθούν για την παραγωγή υδρογόνου, μεταφέρει το Εuractiv

Την συνεργασία τους στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου, ανακοίκωσαν σε κοινή δήλωση την οποία υπέγραψαν Ιρλανδία και Γερμανία, όπως μεταφέρει το Εuractiv.
«Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο ενεργειακό δυναμικό της Ιρλανδίας και ιδίως στην ικανότητά μας να παράγουμε πράσινο υδρογόνο», υπογράμμισε ο υπουργός κλίματος και περιβάλλοντος της χώρας, προσθέτοντας ότι, «οι πηγές αιολικής ενέργειας που διαθέτουμε είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και  το υδρογόνο αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να αξιοποιήσουμε αυτούς τους πόρους και να τους μοιραστούμε με τους ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας».

Η στρατηγική της Γερμανίας, που παραμένει καθαρός εισαγωγέας ενέργειας, εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να παράγει μόλις το 20-30% των αναγκών της σε υδρογόνο μέχρι το 2030, πράγμα που σημαίνει ότι αναζητά εταίρους για εισαγωγές.
Το Δουβλίνο έχει ήδη θέσει ως στόχο 5 GW υπεράκτιων αιολικών έως το 2030, από τα οποία περίπου τα 2 GW θα διατεθούν για την παραγωγή υδρογόνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης