Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Οι εισαγωγές πάνελ εκτίναξαν τις εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας το α΄τρίμηνο

ΗΠΑ: Οι εισαγωγές πάνελ εκτίναξαν τις εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας το α΄τρίμηνο
Tα φωτοβολταϊκά στις στέγες σημείωσαν άνοδο 30%

Τεράστια ώθηση πήρε η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς μειώθηκε ο περιορισμός των εισαγωγών πάνελ, σύμφωνα με την έκθεση που ανέλαβαν από κοινού η Wood Mackenzie και η Solar Energy Industries Association (SEIA) και αναμεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, οι εγκαταστάσεις στον εν λόγω τομέα αυξήθηκαν κατά 47%. Η διευκόλυνση των προμηθειών των πάνελ επέτρεψε την ολοκλήρωση πολλών μεγάλων έργων που είχαν σταματήσει και τη σύνδεση στο δίκτυο.Μάλιστα, η αύξηση των εγκαταστάσεων είχε ως αποτέλεσμα να τροφοδοτηθούν 1 εκατ. σπίτια, με την Φλόριντα να κατέχει την πρωτιά. Γενικότερα, οι εγκαταστάσεις αυξήθηκαν 66% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η ανάπτυξη είναι μια ουσιαστική ανάκαμψη για τη βιομηχανία, η οποία παλεύει με τις περιορισμένες προμήθειες εισαγόμενων πάνελ που απορρέουν από την εφαρμογή ενός νόμου που αποσκοπεί στην εξάλειψη των προϊόντων που κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία.

Παράλληλα, τα φωτοβολταϊκά στις στέγες σημείωσαν άνοδο 30%. Η Η οικονομική αβεβαιότητα προκαλεί επιβράδυνση σε πολλές πολιτείες, σύμφωνα με την έκθεση, με τις οικιακές ηλιακές εγκαταστάσεις να αναμένεται να αυξηθούν μόνο κατά 8% φέτος.

Τέλος, προβλέπεται ισχυρή ανάπτυξη για τη βιομηχανία τα επόμενα πέντε χρόνια (τριπλασιασμός των εγκαταστάσεων το 2029), σε μεγάλο βαθμό χάρη στα κίνητρα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον νέο νόμο του Προέδρου Biden για τη μείωση του πληθωρισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης