Μείωση κόστους και κινδύνου στην παρακολούθηση ακεραιότητας πλωτών υπεράκτιων

Μείωση κόστους και κινδύνου στην παρακολούθηση ακεραιότητας πλωτών υπεράκτιων

Οι πλωτοί στρόβιλοι παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις (offshorewind.biz)

Τα υπεράκτια έργα αιολικών πάρκων που βρίσκονται σε εξέλιξη παρουσιάζουν μοναδικές επιχειρηματικές προκλήσεις, ακόμη και για έμπειρους κατασκευαστές και χειριστές.

Σύμφωνα με το offshorewind.biz (ιστοσελίδα με ειδίκευση στα υπεράκτια), οι πλωτοί στρόβιλοι οι οποίοι χρησιμοποιούν συστήματα γραμμών πρόσδεσης για σύνδεση με άγκυρες, παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Οι γραμμές είναι ευάλωτες σε διάβρωση ή ακόμα και κόπωση…, οδηγώντας σε αστοχίες. Δεδομένης της αυξανόμενης πολυπλοκότητας και κλίμακας και των μικρών περιθωρίων λειτουργίας, τα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα θα ωφεληθούν περισσότερο από οικονομικά αποδοτικά συστήματα παρακολούθησης ελλιμενισμού που ελαχιστοποιούν τα βάρη επιθεώρησης και το λειτουργικό κόστος.

Ενώ συνήθως προτιμώνται οι μετρήσεις φορτίου άμεσης πρόσδεσης, τέτοια συστήματα συχνά αποτυγχάνουν, δεν μπορούν να επισκευαστούν και δεν είναι εγγυημένα για τη διάρκεια ζωής του αιολικού πάρκου.

Επιπλέον, η υψηλότερη κεφαλαιουχική δαπάνη που συνεπάγεται τα κυμαινόμενα έργα καθιστά τις επιχειρηματικές υποθέσεις επέκτασης ζωής πιο λεπτή ισορροπία, καθιστώντας τη συλλογή δομικών δεδομένων υγείας ακόμη πιο σημαντική.

Οι αναλυτές της BMT είναι ειδικοί στην κατανόηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, των δυνάμεων διέγερσης στις υπεράκτιες κατασκευές και της δομικής τους απόκρισης.

Οι ειδικοί έχουν αναπτύξει ένα ευρύ σύνολο εργαλείων για τους χειριστές περιουσιακών στοιχείων για την αυτοματοποίηση της απόκτησης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, του ποιοτικού ελέγχου και της υποστήριξης αποφάσεων για στρατηγικό σχεδιασμό O&M, πρόβλεψη αστοχιών και σχεδιασμό συντήρησης για ακραία υπεράκτια περιβάλλοντα.


Τι είναι το MCMS

Το Σύστημα Παρακολούθησης Κατάστασης Πρόσδεσης (MCMS) για πλωτό άνεμο έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τα φορτία των γραμμών πρόσδεσης σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και να ενημερώνει επιθεωρήσεις βάσει κινδύνου που ελαχιστοποιούν το χρόνο offshore, μειώνοντας τους κινδύνους και το κόστος.

Το σύστημα αποτελείται από αξιόπιστους κύριους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων περιττών μονάδων Διαφορικού Παγκόσμιου Συστήματος Εντοπισμού Θέσης (DGPS), και αισθητήρες γωνιακού ρυθμού. Αυτοί οι αισθητήρες έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι αποδεδειγμένοι, σχετικά χαμηλού κόστους και εύκολα προσβάσιμοι για σέρβις.

Επιπλέον δεν παρεμβαίνουν στη λειτουργία του συστήματος πρόσδεσης.

Οι μετρήσεις από τους αισθητήρες MCMS έχουν πρόσβαση και εκ των υστέρων επεξεργασία μέσω μιας πλατφόρμας αναλυτικών στοιχείων, BMT DEEP, αξιοποιώντας τα οφέλη της τεχνολογίας Digital Twin και φέρνοντας δεδομένα από όλες τις πηγές σε μια κοινή χρονική αναφορά.

Τα δεδομένα που προκύπτουν ελέγχονται ποιοτικά από τους έμπειρους αναλυτές της BMT και οι αλγόριθμοι που αναπτύχθηκαν εσωτερικά και τροφοδοτούνται σε μια μηχανή επίλυσης πρόσδεσης.

Ο κινητήρας δημιουργεί ένα χρονικό ιστορικό των φορτίων τάσης κάθε εξαρτήματος από κινήσεις στα σημεία τερματισμού. Το αποτέλεσμα είναι μια άποψη της σοβαρότητας του κυκλικού φορτίου, για την αξιολόγηση της συσσώρευσης ζημιών από κόπωση, της υπολειπόμενης ζωής και τη σύγκριση όπως μετράται με τα προβλεπόμενα ποσοστά ζημιάς κόπωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης