Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

DEHSt: Πτώση ρεκόρ 18% στις εκπομπές της Γερμανίας

DEHSt: Πτώση ρεκόρ 18% στις εκπομπές της Γερμανίας

Οι αντίστοιχες ETS της ΕΕ σε όλη την Ευρώπη μειώθηκαν κατά περίπου 16%

Οι εκπομπές μεταξύ των Γερμανών συμμετεχόντων στην αγορά άνθρακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μειώθηκαν κατά 18% πέρυσι, επίδοση που αποτελεί την πιο απότομη πτώση τους από την έναρξη του συστήματος ανώτατων ορίων και εμπορίας το 2005, όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα 8/4 η Αρχή Εμπορίας Εκπομπών της χώρας.

Οι περίπου 1.730 σταθερές εγκαταστάσεις στη Γερμανία εξέπεμψαν 289 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα το 2023, δήλωσε η DEHSt η οποία είναι παράρτημα της Γερμανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (UBA).

Οι γερμανικές εκπομπές που σχετίζονται με την ενέργεια μειώθηκαν κατά 22% σε 188 εκατομμύρια τόνους, ενώ οι βιομηχανικές εκπομπές μειώθηκαν κατά 10% σε 101 εκατομμύρια τόνους, ανέφερε επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία.

Οι εκπομπές των αερομεταφορών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 5% σε 7,6 εκατομμύρια τόνους.

Οι σωρευτικές εκπομπές στη Γερμανία (συμπεριλαμβανομένων τομέων εκτός του EU ETS) μειώθηκαν κατά περίπου 10% πέρυσι για να σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη πτώση τους από το 1990, πρόσθεσε η Aρχή.

 

Πτώση και στην Ευρώπη

Τα προκαταρκτικά επαληθευμένα στοιχεία εκπομπών που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα υποδηλώνουν ότι οι συνολικές εκπομπές ETS της ΕΕ σε όλη την Ευρώπη μειώθηκαν κατά περίπου 16% πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης