Δελτία Τύπου

Ο ΑΔΜΗΕ δωρίζει εξοπλισμό αξίας 250.000 ευρώ στις κλινικές COVID-19 του ΑΧΕΠΑ

Ο ΑΔΜΗΕ δωρίζει εξοπλισμό αξίας 250.000 ευρώ στις κλινικές COVID-19 του ΑΧΕΠΑ
Οι εταιρείες του κλάδου ενέργειας στήριξαν αποφασιστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης

Με δωρεά προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, ο ΑΔΜΗΕ εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα τα δημόσια νοσοκομεία εν μέσω κλιμάκωσης της πανδημίας Covid-19.

Κατόπιν συνεννόησης με τη Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, το οποίο βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στη Βόρεια Ελλάδα, ο ΑΔΜΗΕ έχει ήδη δρομολογήσει την προμήθεια:

  • συστήματος για λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού τομογράφου για ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
  • 50 συσκευών παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων για ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
  • συστήματος εξαερισμού για το τμήμα επειγόντων περιστατικών και το μικροβιολογικό εργαστήριο
  • κλινών νοσηλείας απλώς και κλινών ΜΕΘ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Οι εταιρείες του κλάδου ενέργειας στήριξαν αποφασιστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Το ίδιο συνεχίζουν να πράττουν και τώρα, με δωρεές που συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Συγχαίρω τον ΑΔΜΗΕ για τη νέα πρωτοβουλία του».

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, την περασμένη Άνοιξη, ο ΑΔΜΗΕ απέδειξε ότι δεν μένει άπραγος, προχωρώντας σε δωρεές προς το ΕΣΥ ύψους 1 εκατ. ευρώ. Σήμερα, παραμένει στο πλάι των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σκληρά από τη νόσο, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου η κατάσταση είναι ακόμη πιο επιβαρυμένη. Ως κερδοφόρα επιχείρηση, ο Διαχειριστής κρίνει σκόπιμο να μοιράζεται μέρος των κερδών του με το κοινωνικό σύνολο, ιδίως σε αυτές τις συνθήκες οι οποίες κλονίζουν σοβαρά τη δημόσια υγεία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης