Μ. Γραφάκος: Η Κυβέρνηση προχωρά στο αναπτυξιακό έργο της παραλίμνιας περιοχής του Μόρνου

Μ. Γραφάκος: Η Κυβέρνηση προχωρά στο αναπτυξιακό έργο της παραλίμνιας περιοχής του Μόρνου

Το έργο αφορά την κατασκευή σύγχρονης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, και δικτύων αγωγών αποχέτευσης για το Λιδωρίκι, το Μαλανδρίνο και το σύνολο των οικισμών γύρω από τη λίμνη του Μόρνου

 

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Δωρίδας που έγινε στο Λιδωρίκι Φωκίδας στις 21/4/2023, παρουσιάστηκε στους φορείς και τους πολίτες το έργο της αποχέτευσης των οικισμών της παραλίμνιας περιοχής του Μόρνου που εντάχθηκε για χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα.

Το έργο προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ περίπου, περιλαμβάνει την κατασκευή σύγχρονης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και δικτύων αγωγών αποχέτευσης για το Λιδωρίκι, το Μαλανδρίνο και το σύνολο των οικισμών γύρω από τη λίμνη του Μόρνου. Ένα από τα σημαντικότερα έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος στη χώρα, έργο που αφορά και τους πολίτες της Αττικής.


γραφακος.JPG


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και Αστικών Λυμάτων του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος που στην τοποθέτησή του επεσήμανε την αξία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χώρα που εξασφάλισε για την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πόρων που σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούν υποδομές προστασίας περιβάλλοντος, όπως η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. Τόνισε τη συμβολή διαχρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης α και β βαθμού για την ωρίμανση του συγκεκριμένου έργου, ώστε αυτό τελικά να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ σημείωσε και τη σημαντική βοήθεια την τελευταία τριετία του Βουλευτή Φωκίδας κ. Γιάννη Μπουγά. Τέλος σημείωσε την ανάγκη το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στην εκδήλωση, εκτός από το Δήμαρχο Δωρίδας, κ. Γιώργο Καπετσώνη παρευρέθηκαν: Ο Βουλευτής Φωκίδας, Γιάννης Μπουγάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός και ο Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης