Τελευταία Νέα

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2023: Το πρώτο με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα με το Just Go Zero

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2023: Το πρώτο με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα με το Just Go Zero
H ομάδα της Polygreen θα ενημερώνει καθ’ όλη τη διάρκεια τους συμμετέχοντες και θα τους καλεί σε ένα διαδραστικό παιχνίδι στο χώρο της ανακύκλωσης και των μηδενικών αποβλήτων

Με την υποστήριξη της Polygreen, το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, υιοθετώντας το καινοτόμο πρόγραμμα Just Go Zero, με στόχο τη μείωση των αποβλήτων. Μέσω της συνεργασίας με την εταιρεία – ηγέτη στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας παγκοσμίως, το Φόρουμ συνεισφέρει στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και υποστηρίζει το κίνημα της Kυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Just Go Zero, αναλαμβάνει τη χωριστή συλλογή και διαχείριση πέντε διακριτών ρευμάτων υλικών που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, συγκεκριμένα χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο και υπολείμματα καφέ. H ομάδα της Polygreen θα ενημερώνει καθ’ όλη τη διάρκεια τους συμμετέχοντες και θα τους καλεί σε ένα διαδραστικό παιχνίδι στο χώρο της ανακύκλωσης και των μηδενικών αποβλήτων, μέσα από δύο έξυπνους σταθμούς ανακύκλωσης που θα μετρούν με ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάζοντας διαρκώς τα αποτελέσματα για κάθε ρεύμα υλικών στις οθόνες που είναι τοποθετημένες πάνω από κάθε σταθμό. Μετά την ολοκλήρωση του φόρουμ, η Polygreen θα ανακοινώσει τους όγκους των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν. 

 

Το ιστορικό Παβίλιον του Δ. Πικιώνη και το νέο «π»,

Στο πρώην Τουριστικό Περίπτερο Δελφών, το οποίο ανακαινίστηκε και στη θέση του δημιουργήθηκε το Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού «π», θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του φόρουμ. Το «π» είναι ένας πολυλειτουργικός πολιτιστικός χώρος, που δημιουργήθηκε με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, την αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία, το τοπίο, την αισθητική και την πολιτιστική του κληρονομιά. Ως Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας έχει βασικό στόχο να γίνει σημείο αναφοράς και χώρος διαλόγου για την Κυκλική Οικονομία και το περιβάλλον σε συνδυασμό με την τέχνη και τον πολιτισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης