Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της ενέργειας από το Black Out στο Τέξας

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της ενέργειας από το Black Out στο Τέξας
Κάποιοι παρείχαν ενέργεια σε πολύ υψηλές τιμές και άλλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Η καταιγίδα που έπληξε τμήματα των νότιων Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα οδήγησε αρκετές ενεργειακές εταιρείες να ανακοινώσουν ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφού κλήθηκαν να παρέχουν περισσότερη ισχύ σε υψηλότερες τιμές, ενώ άλλες αντιμετώπισαν εκατομμύρια δολάρια σε απώλειες.

Αυτοί είναι οι νικητές και οι χαμένοι στον ενεργειακό τομέα από την καταιγίδα:

Κερδισμένοι

Παραγωγοί φυσικού αερίου 

Η Comstock Resources ανακοίνωσε ότι την περασμένη εβδομάδα ήταν «σαν να χτύπησε το τζάκποτ», προσθέτοντας ότι μπόρεσε να πουλήσει σε «έξοχες τιμές» μέρος της παραγωγής από 15 $ ανά εκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου (mcf) έως και περίπου 179 $ ανά mcf.
Η EQT Corp ανακοίνωσε ότι επωφελήθηκε επίσης από τις υψηλές τιμές. Η εταιρεία παράγει κυρίως αέριο από τις περιοχές σχιστόλιθου Marcellus και Utica στην Πενσυλβάνια και το Οχάιο.
Ο Όμιλος Macquarie της Αυστραλίας, ο δεύτερος μεγαλύτερος trader φυσικού αερίου στη Βόρεια Αμερική μετά την BP, αναμένει αύξηση των κερδών του 2021 κατά 10%, αφού προηγουμένως αναμενόταν να μειωθούν τα κέρδη. Άλλες εταιρείες παραγωγής σταθμισμένου φυσικού αερίου, όπως η Cabot Oil & Gas, η Southwestern Energy Co, η Range Resources Corp και η Antero Resources, μπορούν να επωφεληθούν από το πάγωμα, ανέφεραν αναλυτές της Morgan Stanley.

Διυλιστήρια με περιορισμένη έκθεση στις αγορές του Τέξας

Οι μετοχές των διυλιστηρίων, όπως η HollyFrontier Corp και η Valero Energy Corp, αυξήθηκαν αφού οι θερμοκρασίες κατάψυξης έπληξαν ένα μεγάλο μέρος της διύλισης των ακτών του Κόλπου των ΗΠΑ, δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής ενεργειακών συμβολαίων στο Mizuho.
Τα διυλιστήρια της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Shell και της Total, είναι σε θέση να επωφεληθούν καθώς αυξάνουν τις αποστολές βενζίνης στο λιμάνι της Νέας Υόρκης σημείωσε.

Χαμένοι

Εταιρίες κοινής ωφέλειας

Η Just Energy τη Δευτέρα δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να συνεχίσει να λειτουργεί, αφού προέβλεπε απώλεια 250 εκατομμυρίων δολαρίων από τις χειμερινές καταιγίδες.
Η Innergex Renewable Energy Inc προέβλεψε οικονομικές επιπτώσεις έως και 60 εκατ. $ (47,48 εκατ. $) στα αιολικά πάρκα του Τέξας.
Η Algonquin Power & Utilities Corp δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη για το τρέχον έτος θα κυμαίνονται μεταξύ 45 εκατομμυρίων και 55 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού ο ψυχρός καιρός περιόρισε την παραγωγή στις εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας της Renewable Energy Group.
Η Atmos Energy δήλωσε την Παρασκευή ότι αγόρασε φυσικό αέριο για επιπλέον 2,5 δισεκατομμύρια έως 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω του υψηλότερου κόστους του καυσίμου, προσθέτοντας ότι αξιολογεί τις επιλογές χρηματοδότησης για να πληρώσει για το επιπλέον κόστος αγοράς.
Η Vistra Corp υπολόγισε έναν εφάπαξ αρνητικό αντίκτυπο μεταξύ περίπου 900 εκατομμυρίων δολαρίων και 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να προσαρμόσει τις οδηγίες της για το 2021.

Υπηρεσίες Πετρελαίου

Η Solaris είπε ότι ο καιρός της περασμένης εβδομάδας θα είχε αντίκτυπο στα οικονομικά του πρώτου τριμήνου, αλλά δεν ποσοτικοποίησε το «χτύπημα».

Παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου

Οι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να παράγουν τα περισσότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερήσιας αργού που έκλεισαν. Κάποια παραγωγή μπορεί να μην επιστρέψει ποτέ, ανέφεραν οι αναλυτές. Η Diamondback Energy δήλωσε ότι αναμένει ότι ο καιρός θα εξαλείψει έως και πέντε ημέρες παραγωγής στο τρέχον τρίμηνο.
Η Cimarex Energy Inc δήλωσε ότι αναμένει αύξηση έως και 7% στον όγκο παραγωγής το τρίμηνο.
Η Occidental Petroleum προβλέπει στην Permian μείωση της παραγωγή πρώτου τριμήνου κατά  450.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως σε 460.000 boepd, συμπεριλαμβανομένων  25.000 boepd που σχετίζονται με τη χειμερινή καταιγίδα.
Η Laredo Petroleum δήλωσε ότι οι εργασίες της στη λεκάνη Permian επηρεάστηκαν τις τελευταίες 12 ημέρες και εκτιμά ότι ο συνδυασμένος αντίκτυπος των καθυστερήσεων παραγωγής και ολοκλήρωσης θα μειώσει τη συνολική παραγωγή του πρώτου τριμήνου κατά περίπου 8.000 boepd και την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 3.000 bpd.

Διυλιστήρια του Κόλπου

Τα διυλιστήρια με εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου κατά μήκος της Ακτής του Κόλπου, ο κύριος κόμβος διύλισης των ΗΠΑ, όπως οι Phillips 66 και Exxon Mobil, αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις δραστηριότητες.
Μέχρι την Πέμπτη την περασμένη εβδομάδα, οι ιστορικές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στο Τέξας και τη Λουιζιάνα έκλεισαν τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ή περίπου το 19%, της παραγωγικής ικανότητας των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης