Τελευταία Νέα
Ενέργεια

IEA: Πώς συνδέεται η μείωση της πώλησης πετρελαιοειδών με την ηλεκτροκίνηση

IEA: Πώς συνδέεται η μείωση της πώλησης πετρελαιοειδών με την ηλεκτροκίνηση
Το 2020, οι καταναλωτές σύμφωνα με τον ΙΕΑ ξόδεψαν 120 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Μια νέα ενδιαφέρουσα εκτίμησε διατύπωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) για την «συμβολή» της ηλεκτροκίνησης στη μείωση της ζήτησης πετρελαίου και βενζίνης. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι μέχρι το 2030 θα μπορούσαν να υπάρχουν 230 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως εάν οι κυβερνήσεις συνεχίσουν να ενθαρρύνουν την αγορά οχημάτων χαμηλών ή μηδενικών ρύπων.

Η αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρακολουθείται στενά από την ενεργειακή βιομηχανία και αναμένεται να μειώσει αισθητά τις πωλήσεις των υγρών καυσίμων, αλλά και των μεταφορών τους.

Οι έρευνες

Σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να εξαλείψουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια ντίζελ και βενζίνη ημερησίως έως το 2030 και να εξοικονομήσουν ισοδύναμα 120 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Εάν οι κυβερνήσεις αυξήσουν τη φιλοδοξία τους και δώσουν μεγαλύτερα κίνητρα, τότε τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να μειώσουν περαιτέρω την πώληση περίπου 3,5 εκατομμύριων βαρελιών πετρελαίου και βενζίνης την ημέρα, σχεδόν διπλασιάζοντας την εξοικονόμηση άνθρακα.

Το 2020, οι καταναλωτές σύμφωνα με τον ΙΕΑ ξόδεψαν 120 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, σημειώνοντας αύξηση 50% από το προηγούμενο έτος. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσέφεραν 370 ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά, σημειώνοντας αύξηση 40% σε σύγκριση με το 2019. Οι 18 από τις 20 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες που αντιπροσωπεύουν το 90% της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, προετοιμάζονται να αυξήσουν τον αριθμό των προσφερόμενων μοντέλων.

Τέλος, πολύ σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών. Αυτή θα μειώσει αισθητά το βάρος και την τιμή τους, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί η αυτονομία.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης