Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νομοσχέδιο για το περιβάλλον: Τρεις αλλαγές στην εκπνοή

Νομοσχέδιο για το περιβάλλον: Τρεις αλλαγές στην εκπνοή
Χθες δημοσιεύθηκε και η έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, με την Επιτροπή να καταγράφει σημαντικά προβληματικά σημεία

Στην απόσυρση των άρθρων για τις περιοχές Natura και τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΠΜ), καθώς και δύο ρυθμίσεων για τα όρια των παραδοσιακών οικισμών και την «αναγνώριση» των οδών θα προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα, προστέθηκαν και ορισμένες νέες τροπολογίες που αφορούν μεταξύ άλλων την αναστολή της εκτός σχεδίου δόμησης στη Μύκονο και τους προσεισμικούς ελέγχους κτιρίων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόσυρση των συγκεκριμένων άρθρων –όπως και η αναστολή δόμησης στη Μύκονο– έγινε με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Τα άρθρα που αποσύρθηκαν:

• Καταργούσαν την υποχρέωση οι ΕΠΜ να καταλήγουν στον ορισμό χρήσεων γης (σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, πρόκειται για «αποδέσμευση των ζωνών προστασίας από τις γενικές χρήσεις του πολεοδομικού σχεδιασμού»).

• Οριζαν ότι οι υφιστάμενες δραστηριότητες μένουν ως έχουν και όσες έχουν αδειοδοτηθεί μπορεί να υλοποιηθούν, ανεξάρτητα με το αν έχουν επιπτώσεις στην ακεραιότητα της προστατευόμενης περιοχής.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης