Τελευταία Νέα
Ενέργεια

RWE: Πρόβλεψη για συντήρηση των κερδών και το 2023 μεταξύ 2,2 - 2,7 δισ. ευρώ

RWE: Πρόβλεψη για συντήρηση των κερδών και το 2023 μεταξύ 2,2 - 2,7 δισ. ευρώ
Οι ΑΠΕ αντιστάθμισαν τις επιδόσεις του Ομίλου στο φυσικό αέριο

Άνοδο 3% σημείωσαν οι μετοχές της RWE στο ξεκίνημα της σημερινής χρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης, δεδομένου ότι η εταιρεία ξεπέρασε τις δικές της προσδοκίες για κέρδη το 2022 λόγω των ανοδικών τιμών της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.

Ο όμιλος αναμένει ότι τα κέρδη θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και για το επόμενο έτος, καθώς η ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αντισταθμίζει τις χαμηλότερες αποδόσεις στις εμπορικές του δραστηριότητες και στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που έχουν για καύσιμο το φυσικό αέριο.

Οι προβλέψεις για το 2024

Το επόμενο έτος αναμένεται να είναι έτος ομαλοποίησης μετά από μια άνευ προηγουμένου άνοδο στις τιμές χονδρικής ενέργειας Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου που ακολούθησε την εισβολή έχει υποχωρήσει σημαντικά και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου αναφοράς στην Ευρώπη έφθασαν σε νέο χαμηλό 20 μηνών τη Δευτέρα σε μόλις 37,70 ευρώ/MWh.

Η τελευταία άνοδος τριπλασίασε τα κέρδη των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στα 2,37 δις. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στις χερσαίες αιολικές και ηλιακές δραστηριότητές της τριπλασιάστηκαν στα 827 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν το 2022 στα 3,23 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 1,55 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021. Η RWE αναμένει ότι θα υποχωρήσει σε ένα εύρος μεταξύ 2,2 και 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος.

Τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της RWE καθώς τερματίζει τις γερμανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις άνθρακα. Ο όμιλος αναμένει να αναπτυχθεί ιδιαίτερα γρήγορα στις ΗΠΑ μετά την εξαγορά της Con Edison Clean Energy για 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Αυτή η συμφωνία έφερε τον αγωγό του έργου της σε νέα χωρητικότητα 24 GW.

«Η σταθερή οικονομική μας κατάσταση και οι καλές επιδόσεις μας μάς έφεραν σε θέση να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της RWE το 2023», δήλωσε ο CEO Michael Mueller.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης