Ενέργεια

Snam: Στα μέσα Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το FSRU του Piombino

Snam: Στα μέσα Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το FSRU του Piombino
Η επιτροπή ενδέχεται να ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη εμπορικών λειτουργιών του τερματικού σταθμού μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της δοκιμής

Ο πλωτός τερματικός σταθμός LNG της Ιταλίας Piombino (FSRU) θα μπορούσε να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες ήδη από τα μέσα Ιουνίου, μόλις λάβει άδεια για την έγχυση φυσικού αερίου στο εθνικό δίκτυο της Ιταλίας, δήλωσε εκπρόσωπος του TSO Snam.

«Η φάση των δοκιμών θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα και εντός εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσει η [εμπορική] εισαγωγή φυσικού αερίου στο δίκτυο», είπε χθες (29/5) σύμφωνα με το Montel.

Το νέο πλωτό τερματικό LNG της Snam διοχετεύει αέριο στο δίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες για να δοκιμάσει το σύστημα, μετά το οποίο η μονάδα επαναεριοποίησης και αποθήκευσης θα απαιτήσει τελική έγκριση από την Περιφερειακή Τεχνική Επιτροπή CTR της Τοσκάνης.

Η επιτροπή ενδέχεται να ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη εμπορικών λειτουργιών του τερματικού σταθμού μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της δοκιμής.

Σημειώνεται ότι το πρώτο FSRU της Ιταλίας, το Golar Tundra, έχει συνολική χωρητικότητα 5 bcm και αγκυροβόλησε στο Piombino νωρίτερα αυτό το μήνα. Πριν από την άφιξή του, ο πλωτός τερματικός σταθμός LNG αντιμετώπισε τοπικές αντιδράσεις και η πρόσδεσή του εγκρίθηκε μόνο με την προϋπόθεση ότι θα μετεγκατασταθεί μετά από τρία χρόνια. Πληροφορίες για τον επόμενο προορισμό του δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης