Τελευταία Νέα
Ενέργεια

OPEC: Περιμένει... ανυπόμονα την επιστροφή του Ιράν στην αγορά - «Υπεύθυνος παίκτης με πολύ πετρέλαιο»

OPEC: Περιμένει... ανυπόμονα την επιστροφή του Ιράν στην αγορά - «Υπεύθυνος παίκτης με πολύ πετρέλαιο»
Πιστεύουμε ότι το Ιράν είναι ένας υπεύθυνος παίκτης μεταξύ των μελών της οικογένειάς των χωρών του OPEC δήλωσε ο Γ.Γ του οργανισμού στο Reuters
Ο OPEC είναι έτοιμος να καλωσορίσει την πλήρη επιστροφή του Ιράν στην αγορά πετρελαίου όταν αρθούν οι κυρώσεις, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) στον ιστότοπο του ιρανικού υπουργείου πετρελαίου SHANA σύμφωνα με το Reuters.
Το Ιράν είναι μέλος του OPEC, αν και οι εξαγωγές πετρελαίου του υπόκεινται σε κυρώσεις των ΗΠΑ με στόχο τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Δυνατότητα μεγάλης παραγωγής

Ο Γενικός Γραμματέας Haitham Al Ghais, ο οποίος επισκέπτεται την Τεχεράνη για πρώτη φορά, πρόσθεσε ότι το Ιράν έχει την ικανότητα να φέρει σημαντικούς όγκους παραγωγής σε σύντομο χρονικό διάστημα.
"Πιστεύουμε ότι το Ιράν είναι ένας υπεύθυνος παίκτης μεταξύ των μελών της οικογένειάς των χωρών του OPEC.

Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία, σε συγχρονισμό, για να διασφαλιστεί ότι η αγορά θα παραμείνει ισορροπημένη, όπως συνέχισε να κάνει ο OPEC, τα τελευταία πολλά χρόνια», ανέφερε ο ιστότοπος SHANA.

Δεν στοχεύει τιμές!

Ερωτηθείς σχετικά με την εθελοντική μείωση της παραγωγής του OPEC και την επίδρασή της στις τιμές του πετρελαίου, ο Ghais είπε: "Στον OPEC...δεν στοχεύουμε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο τιμών.
Όλες οι ενέργειές μας, όλες οι αποφάσεις μας λαμβάνονται για να έχουμε μια καλή ισορροπία μεταξύ του παγκόσμιου ζήτηση πετρελαίου και παγκόσμια προσφορά πετρελαίου».

Στις αρχές Απριλίου, η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του OPEC+, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ανακοίνωσαν περικοπές της παραγωγής πετρελαίου κατά περίπου 1,2 mbd, ανεβάζοντας τον συνολικό όγκο των περικοπών από τον OPEC+ στα 3,66 mbd, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.
Σαουδική Αραβία και Ιράν ανακοίνωσαν τον Μάρτιο ότι θα αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις με τη μεσολάβηση της Κίνας, του Νο. 2 καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης