Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος πάνω από 3% για το πετρέλαιο - Στα 70 δολ. κινείται το αργό, στα 75 δολ. το brent

Άνοδος πάνω από 3% για το πετρέλαιο - Στα 70 δολ. κινείται το αργό, στα 75 δολ. το brent

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,2 εκατομμύρια βαρέλια

Το πετρέλαιο σημέιωσε άνοδο πάνω από 3% την Πέμπτη καθώς η πιθανή παύση των αυξήσεων επιτοκίων στις ΗΠΑ και η ψήφιση της κρίσιμης ψηφοφορίας για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ αντισταθμίστηκαν από την αύξηση των αποθεμάτων στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη εκτίμησαν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν σε αναμονή αυτόν τον μήνα και η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο που αναστέλλει το ανώτατο όριο χρέους της κυβέρνησης, βελτιώνοντας την πιθανότητα αποτροπής μιας καταστροφικής χρεοκοπίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ενισχύθηκαν 3,31%, στα 75,01 δολάρια το βαρέλι έως τις 19:39 ώρα Ελλάδας, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) ενισχυόταν 3,98%, στα 70,80 δολάρια.

Οι μικτές ενδείξεις ζήτησης από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, έχουν ωστόσο επιβαρύνει την αγορά, όπως και τα στοιχεία του κλάδου που δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) την Τετάρτη ανέφεραν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 5,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Συνάντηση του ΟΠΕΚ+

Στο επίκεντρο είναι επίσης η συνάντηση της 4ης Ιουνίου της ομάδας παραγωγών του ΟΠΕΚ+, στην οποία ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα συζητήσουν εάν θα μειώσουν περαιτέρω ή όχι την παραγωγή πετρελαίου.

Τέσσερις πηγές από τη συμμαχία δήλωσαν στο Reuters ότι ο ΟΠΕΚ+ είναι απίθανο να εμβαθύνει τις περικοπές της προσφοράς στην υπουργική τους συνάντηση την Κυριακή παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου στα 70 δολάρια το βαρέλι.

Αυτά τα επίπεδα τιμών «δεν είναι καθόλου άνετα» για τα μέλη του OPEC+, δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

«Η αποτυχία λήψης μέτρων στήριξης των τιμών στη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου, αλλά γενικά, βλέπουμε τον καθοδικό κίνδυνο περιορισμένο, καθώς οι περικοπές παραγωγής του περασμένου μήνα δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως αισθητές και καθορισμένες», είπε ο Χάνσεν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης