Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το Κατάρ πιέζει τις τιμές LNG – Πλήρωσαν τις βιομηχανίες στο Βέλγιο για να καταναλώσουν

Το Κατάρ πιέζει τις τιμές LNG – Πλήρωσαν τις βιομηχανίες στο Βέλγιο για να καταναλώσουν
Οι ευρωπαϊκές εισαγωγές LNG έπεσαν 7% σε μηνιαία βάση τον Μάιο στους 11,64 εκατ. τόνους

Μπορεί να ανακάμπτει η ζήτηση για LNG στις ασιατικές οικονομίες, όμως το Κατάρ προσφέρει φθηνότερα και πιο βραχύβια συμβόλαια από την επέκταση του βορείου πεδίου του στους Ασιάτες αγοραστές για να ανταγωνιστεί το αμερικάνικο LNG.

Την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκές εισαγωγές LNG έπεσαν 7% σε μηνιαία βάση τον Μάιο στους 11,64 εκατ. τόνους.

Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές LNG σε ετήσια βάση είναι αυξημένες κατά 8% έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2022 σύμφωνα με το Platts.

τιμές του TTF διαμορφώνονται σήμερα (7/6) στα 24,10 ευρώ/MWh για τον Ιούλιο του 2023 σημειώνοντας πτώση 3%. Υψηλότερα κινούνται τα συμβόλαια Αυγούστου στα 25 ευρώ/MWh, στα 27,11 ευρώ τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου 2023, στα 38,93 ευρώ τα συμβόλαια Νοεμβρίου, στα 42,35 ευρώ ο Δεκέμβριος.

«Μην ξεγελαστεί η Ευρώπη από την πτώση των τιμών»

Σε άρθρο του, ο Frederic Simon στο euractiv αναφέρει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει σε ετοιμότητα και να μην ξεγελαστεί από την πτώση των τιμών, σημειώνοντας ότι οι διακυμάνσεις των τιμών θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Στο Βέλγιο για παράδειγμα, η αιολική και ηλιακή ενέργεια παρείχαν για πρώτη φορά αρκετές ποσότητες για να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, η ενεργειακή παραγωγή ήταν τόσο μεγάλη που οι βέλγικες αρχές έπρεπε να περικόψουν την αιολική παραγωγή και να πληρώσουν τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές για να αυξήσουν την κατανάλωσή τους και να απορροφήσουν την υπερβάλουσα παραγωγή ενέργειας.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης