Ενέργεια

Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου – Εξασθενούν οι φόβοι για πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου – Εξασθενούν οι φόβοι για πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Οι οικονομικές ανησυχίες συνεχίζουν να ασκούν καθοδικές πιέσεις στις τιμές
Οι τιμές του αργού πετρελαίου ξεκίνησαν την εβδομάδα με απώλειες, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Oil Price, τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή φαίνεται να έχουν πείσει τους traders ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού πολέμου, οπότε ξεφορτώνουν τις θέσεις τους στο πετρέλαιο.

Αυτό οδήγησε το αργό τύπου Brent κάτω από τα 87 δολάρια ανά βαρέλι και το West Texas Intermediate κάτω από τα 83 δολάρια ανά βαρέλι.

Αυτά είναι άσχημα νέα για τη Σαουδική Αραβία, η οποία χρειάζεται τις τιμές πετρελαίου να κυμαίνονται κοντά στα 100 δολάρια ανά βαρέλι για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της, σύμφωνα με νέα εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι οικονομικές ανησυχίες

Εν τω μεταξύ, οι οικονομικές ανησυχίες συνεχίζουν να ασκούν καθοδικές πιέσεις στις τιμές.

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθεί η τελική εκτίμηση για την ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ το τελευταίο τρίμηνο του έτους και φαίνεται ότι θα υπάρξει σημαντική αναθεώρηση προς τα κάτω, από 3,4% σε 2%.

Η Fed, την ίδια στιγμή, παραμένει σταθερή στην άποψή της για τις μειώσεις επιτοκίων, περιορίζοντας περαιτέρω τις ελπίδες για τόνωση της ζήτησης.

Ακόμα μια αξιοσημείωτη τροπή στην πρόσφατη ιστορία του πετρελαίου είναι ότι οι τιμές του πετρελαίου δεν έχουν επωφεληθεί ούτε από την πιθανότητα περισσότερων αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Κανονικά, οι κυρώσεις οδηγούν στην ανησυχία για διαταραχή της προσφοράς πετρελαίου, αλλά όχι αυτή τη φορά, σημειώνει η ING σε πρόσφατη ενημέρωση για την αγορά εμπορευμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης