Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία και Ολλανδία οι κορυφαίοι προορισμοί του αμερικανικού LNG

Γαλλία και Ολλανδία οι κορυφαίοι προορισμοί του αμερικανικού LNG
Αναλυτικά τα στοιχεία
Οι γαλλικοί και ολλανδικοί τερματικοί σταθμοί εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου παρέμειναν οι κορυφαίοι προορισμοί για τις αμερικανικές προμήθειες LNG τον Μάρτιο, καθώς τα ευρωπαϊκά λιμάνια εξακολουθούν να λαμβάνουν την πλειονότητα των αμερικανικών φορτίων, σύμφωνα με τη νεότερη μηνιαία έκθεση του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το LNG Prime, η έκθεση του DOE δείχνει ότι οι τερματικοί σταθμοί των ΗΠΑ απέστειλαν 60,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Γαλλία τον Μάρτιο, 57,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην Ολλανδία, 28,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην Ιαπωνία, 21,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην Ισπανία και 21 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στη Νότια Κορέα.

Αυτές οι πέντε χώρες πήραν το 51,2% των συνολικών εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Η Γαλλία ήταν επίσης ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και την χώρα ακολούθησαν οι Κάτω Χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του DOE, η Ολλανδία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες LNG των ΗΠΑ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Αναλυτικά

Οι τερματικοί σταθμοί των ΗΠΑ απέστειλαν 144,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ή 43 φορτία στην Ολλανδία το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με τους όγκους να αυξάνονται κατά 6% σε σύγκριση με πέρυσι.

Το 2023, οι Κάτω Χώρες ήταν επίσης ο κύριος προορισμός για φορτία αμερικανικού LNG με 588,6 δισ. κυβικά μέτρα, ακολουθούμενες από τη Γαλλία με 493,2 δισ. κυβικά μέτρα.

Οι τερματικοί σταθμοί των ΗΠΑ απέστειλαν 138 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ή 42 φορτία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο και οι όγκοι αυξήθηκαν κατά 35% σε σύγκριση με πέρυσι.
Ελαφρά αύξηση των εξαγωγών στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εξήγαγαν συνολικά 369,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου τον Μάρτιο σε 30 χώρες, καταγράφοντας αύξηση κατά 0,9% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023 και κατά 3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση του DOE.

Η Ευρώπη έλαβε 220,1 Bcf ή το 59,9% αυτών των ποσοτήτων, η Ασία 127,3 Bcf ή 34,4% και η Λατινική Αμερική/Καραϊβική 22,5 Bcf ή 6,1%.

Το DOE ανέφερε ότι το 85,4% των συνολικών εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου κατευθύνθηκε σε χώρες που δεν έχουν συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (nFTA), ενώ το υπόλοιπο 14,6% κατευθύνθηκε σε χώρες που έχουν συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (FTA).

Οι τερματικοί σταθμοί των ΗΠΑ απέστειλαν 119 φορτία τον Μάρτιο, έναντι 116 φορτίων τον Φεβρουάριο.

Η μονάδα Sabine Pass της Cheniere απέστειλε 40 φορτία και ο τερματικός σταθμός Corpus Christi 18 φορτία, ενώ η μονάδα Cameron LNG της Sempra απέστειλε 20 φορτία και ο τερματικός σταθμός Freeport LNG 10 φορτία κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.

Επιπλέον, το εργοστάσιο Calcasieu της Venture Global έστειλε 14 φορτία, το Elba Island LNG έστειλε 7 φορτία και το Cove Point LNG απέστειλε 10 φορτία.

Μέση τιμή

Σύμφωνα με την έκθεση του DOE, η μέση τιμή ανά τερματικό σταθμό εξαγωγής έφτασε τα 5,47 δολ/MMBtu τον Μάρτιο και αυτό συγκρίνεται με 7,67 δολάρια τον Μάρτιο του 2013, ενώ η μέση τιμή ήταν 6,31 δολ/MMBtu τον Φεβρουάριο και 6,63 δολ/MMBtu τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Η ακριβότερη μέση τιμή τον Μάρτιο προέρχεται από τον τερματικό σταθμό Calcasieu Pass της Venture Global και έφτασε τα 9,23 δολ/MMBtu.

Οι τιμές σε άλλες εγκαταστάσεις κυμάνθηκαν μεταξύ 4,39 δολ-6,01 δολ/MMBtu, σύμφωνα με τα στοιχεία.

6004 φορτία

Η έκθεση αναφέρει ότι κατά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2024, οι ΗΠΑ εξήγαγαν 6004 φορτία ή 19.067,7 Bcf σε 41 χώρες.

Τα στοιχεία του DOE δείχνουν ότι η Νότια Κορέα παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για το αμερικανικό LNG με 595 φορτία, και η χώρα ακολουθείται από την Ιαπωνία με 478 φορτία, τη Γαλλία με 498 φορτία, το Ηνωμένο Βασίλειο με 461 φορτία και την Ολλανδία με 432 φορτία.

Η Γαλλία πήρε περισσότερα φορτία από την Ιαπωνία, αν και λιγότερες ποσότητες.

Εκτός από αυτές τις πέντε χώρες, στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται επίσης η Ισπανία, η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία και η Βραζιλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης