Ενέργεια

Ribera: Καθυστερήσεις στον στόχο για το κλίμα για το 2040

Ribera: Καθυστερήσεις στον στόχο για το κλίμα για το 2040
Ο στόχος που αρχικά αναμενόταν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έχει πλέον προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο

Ο στόχος της ΕΕ για το κλίμα για το 2040, που αρχικά αναμενόταν το πρώτο τρίμηνο του 2025, πάει τώρα το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε την Τρίτη η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Teresa Ribera.

Μεταξύ μιας μείωσης του CO2 κατά 55% έως το 2030 στο μηδέν το 2050, η ΕΕ αναμένεται να καταλήξει σε έναν στόχο για το 2040 στην πορεία για να καθορίσει την πορεία της δράσης για το κλίμα. Οι επιστήμονες του κλίματος λένε ότι χρειάζονται περισσότερες περικοπές γρηγορότερα, ενώ άλλοι προειδοποιούν για οικονομική ζημιά σε περίπτωση που η ΕΕ επιδιώξει να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα.

Εν μέσω αυτής της σύγκρουσης, η Επιτροπή αναγκάστηκε να καθυστερήσει την πρότασή της για έναν στόχο για το κλίμα το 2040.

«Η ενημέρωση των στόχων μας... θα εκδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025 σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εργασίας», είπε η Ribera στους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.

Η επιβεβαίωσή της ακολουθεί Ισπανό πολιτικό που είπε στη Le Monde την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπορούσε να καθυστερήσει.
Οι σύμβουλοι της ΕΕ για το κλίμα προτείνουν στόχο μείωσης 90% έως 95% για το 2040. Εν τω μεταξύ, η δεξαμενή σκέψης CEP με έδρα το Βερολίνο ανέφερε ότι ο στόχος 78% θα απέφερε ένα βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα.
Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή έχει πει ότι θα πρότεινε στόχο 90%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης