Επικαιρότητα

«Θερμό» φθινόπωρο λόγω υποκλοπών, ανοίγει η Βουλή 22/08

«Θερμό» φθινόπωρο λόγω υποκλοπών, ανοίγει η Βουλή 22/08
Η Βουλή θα εκκινήσει τις εργασίες πριν του καθιερωμένου, στις 22 Αυγούστου αντί για 31, και την ίδια εβδομάδα θα διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση επί του θέματος
Για ένα θερμό πολιτικά φθινόπωρο προετοιμάζεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπό το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κλιμακώνουν τις πιέσεις προς τον πρωθυπουργό.
Η κυβέρνηση αναγκάζεται να ανοίξει τη Βουλή μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 22 Αυγούστου 2022, μετά το σχετικό αίτημα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η Βουλή θα εκκινήσει τις εργασίες πριν του καθιερωμένου, στις 22 Αυγούστου αντί για 31, και την ίδια εβδομάδα θα διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση επί του θέματος όπως ενημέρωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Στη συνέχεια, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και ια ακολουθήσει η έναρξη των εργασιών της εξεταστικής.
Η κόντρα των πολιτικών αρχηγών αναμένεται σφοδρή, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα απαιτήσει συγκεκριμένες απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, για ένα κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας, όπως είναι αυτό των υποκλοπών μέσω της ΕΥΠ, αλλά και των ερωτημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με τη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει δημόσια -και όχι σε κατ' ιδίαν ενημέρωση - τον λόγο για τον οποίο τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, ενώ έκανε λόγο για «παρακρατικό βραχίονα», με το ρήγμα μεταξύ των δύο κομμάτων να βαθαίνει, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή «ανταλλαγή» ανακοινώσεων.

Οικονόμου για υποκλοπές: Θεσμικές απαντήσεις για όλα

Η κυβέρνηση, με θεσμικό τρόπο, θα αναζητήσει την αλήθεια στην σοβαρή υπόθεση των υποκλοπών, για την οποία δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά, δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση αυτή η κυβέρνηση είναι συνεπής στην γραμμή και στην τακτική να γίνει ότι πρέπει προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις. Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά. Να υπάρξουν απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον κ. Ανδρουλάκη και τον πολιτικό κόσμο συνολικά. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Οι απαντήσεις αυτές δεν γίνεται παρά να γίνουν με ένα θεσμικό τρόπο. Ό,τι θεσμικά πρέπει να γίνει -ποτέ δεν αρνηθήκαμε τη σοβαρότητά του- θα γίνει. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση κωλυσιεργείας και της οποιαδήποτε καθυστέρησης αυτής της ιστορίας γιατί πρώτοι εμείς θέλουμε να μη μείνει καμία σκιά στο σοβαρό αυτό ζήτημα», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.
Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων για να διορθωθούν πράγματα εξαιτίας των οποίων προέκυψε και το μη πολιτικά ανεκτό θέμα της παρακολούθησης ενός ευρωβουλευτή, ενός αιρετού εκπροσώπου ελληνικού κόμματος».
Συνεχίζοντας στο θέμα των επισυνδέσεων και το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για δημοσιοποίηση των στοιχείων που τον αφορούν ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «επρόκειτο τυπικά για μια νόμιμη παρακολούθηση.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης