Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Καραμανλής: Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα εποπτείας μου συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία

Καραμανλής: Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα εποπτείας μου συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία
Παραλάβαμε το 18% της σύμβασης 717, φτάσαμε στο 70%, είπε στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του ο παραιτηθείς υπουργός  Μεταφορών στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή
Tην υποχρέωσή του να σωπάσει την ώρα του πένθους, αλλά να τοποθετηθεί για πρώτη φορά δημόσια στο Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε o πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι διατελέσαντες υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Χρήστος Σπίρτζης και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που έχει πλέον την αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Ο κ.Καραμανλής ξεκίνησε με αναφορά στις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας:

Η πρώτη είναι να πούμε όλη την αλήθεια. Να δούμε με ειλικρίνεια όλα τα λάθη και να μην επαναληφθούν ποτέ. Οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν να μιλάμε χωρίς τεκμηρίωση και να κάνουμε επιλογή εγγράφων. Οφείλουμε να αναφερθούμε στα γεγονότα.

Όπως γνωρίζετε είναι η πρώτη τοποθέτηση μετά την παραίτηση από τη θέση του υπουργού. Την ώρα του πενθους οφείλουμε σεβασμό και σιωπή. Γι' αυτό και σιώπησα, υποχρέωσή μου να τοποθετηθώ πρώτα εδώ. Λίγοι μίλησαν με νηφαλιότητα, οι περισσότεροι ενέδωσαν στη δημαγωγία και την πολιτική σκοπιμότητα. Να ξεκαθαρίσω, ότι λίγες ώρες μετά παραιτήθηκα γιατί στον τομέα μου συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία. Παραιτήθηκα ενάντια στην πεπατημένη να τίθενται σε διαθεσιμότητα ή να ζητούνται παραιτήσεις υφισταμένων. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης θα μείνει κενό γράμμα, αν δεν διερευνηθούν τα λάθη και οι παραλείψεις σε όλο τους το εύρος. Το οφείλουμε στη μνήμη αυτών που χάθηκαν. Θέλω να συμβάλω στο χρέος να φανεί η αλήθεια. 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης