Επικαιρότητα

Λοβέρδος: «Εγώ δεν είμαι από αυτούς που διαγράφονται» - ΠΑΣΟΚ: «Ουδέν σχόλιο»

Λοβέρδος: «Εγώ δεν είμαι από αυτούς που διαγράφονται» - ΠΑΣΟΚ: «Ουδέν σχόλιο»
«Αλλά δεν βλέπω και τον λόγο. Γιατί εγώ δίνω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις, και μέσα από την παρουσία μου στη Βουλή δίνω μια μάχη απόλυτης κριτικής σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση, με τις γραμμές του κόμματός μου και μέσα από τις τάξεις του κόμματός μου"
Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, το πρωί της Δευτέρας, για τα περί διαγραφής του, όταν είπε χαρακτηριστικά «εγώ δεν είμαι άνθρωπος που διαγράφεται».

Μετά από αυτή τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, έγιναν συζητήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι μίλησαν για πρόκληση ενώ ακούστηκαν εισηγήσεις που ζητούσαν τη διαγραφή του. Ωστόσο, επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές. Έτσι, σε άτυπη ενημέρωση, η Χαριλάου Τρικούπη ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι σε μείζονα θεσμική και προγραμματική σύγκρουση με το σύστημα Μητσοτάκη. Το προχθεσινό μας σχόλιο ισχύει στο ακέραιο. Για τη σημερινή συνέντευξη, ουδέν σχόλιο».

Η «διαρροή» αυτή εδράζεται σε δύο παραμέτρους: Την στρατηγική Ανδρουλάκη ως προς τις συμμαχίες, η οποία όπως έλεγαν κορυφαία στελέχη του κόμματος, έχει εγκριθεί από όλα τα όργανα (όπως στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο, αν και κατά την δευτερολογία Ανδρουλάκη απουσίαζε ο Λοβέρδος) και στο τάιμινγκ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά στην επικαιρότητα για λόγους αμιγώς πολιτικούς. Δεν θα κάνουμε το χατήρι στον Μητσοτάκη ή στον Τσίπρα να αλλάξουν την ατζέντα και να ασχολούνται με τα εσωκομματικά μας».

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε «απαντήσει» στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα- για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Τα όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, με στελέχη της να σχολιάζουν πως «είναι πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο».

Σήμερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας στις φήμες περί διαγραφής του, είπε στον Σκάι: «Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται, δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να… φας εύκολα. Τελεία και παύλα».

Και πρόσθεσε: «Αλλά δεν βλέπω και τον λόγο. Γιατί εγώ δίνω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις, και μέσα από την παρουσία μου στη Βουλή δίνω μια μάχη απόλυτης κριτικής σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση, με τις γραμμές του κόμματός μου και μέσα από τις τάξεις του κόμματός μου. Και πάω και παρά πολύ καλά. Συνεπώς, δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση και τη θεωρώ και απολύτως υποτιμητική για εκείνον που την κάνει, για όποιον την κάνει, όχι για μένα».

Ο κ. Λοβέρδος ανήρτησε στο Twitter το βίντεο με την συνέντευξή του, σχολιάζοντας: «Δίνω τη μάχη για το ΠΑΣΟΚ με όλες μου τις δυνάμεις. Η συνέντευξή μου σήμερα στους «Αταίριαστους».

Πηγή: iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης