Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Οι Τούρκοι στρέφονται στις σεισμικές έρευνες της Κρήτης μετά το διάβημα της Λιβύης

Οι Τούρκοι στρέφονται στις σεισμικές έρευνες της Κρήτης μετά το διάβημα της Λιβύης

Πατάει… στο ότι η αφρικάνικη χώρα τις θεωρεί παράνομες

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει η Τουρκία για τις σεισμικές έρευνες στην Κρήτη, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

 

Συγκεκριμένα το Cnn Turk στο δελτίο ειδήσεων μετέδωσε ότι «η Λιβύη έδωσε  ρηματική διακοίνωση στην Ελλάδα για τις σεισμικές έρευνες της Αθήνας τις οποίες τις θεωρεί παράνομες. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αντίδραση της Αθήνας».

Η παρουσιάστρια στο δελτίο συνεχίζει ως εξής «Το 2019, η Toυρκία και η Λιβύη είχαν υπογράψει συμφωνία καθορισμούς θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Η κυβέρνηση της Λιβύης υποστήριξε πως οι σεισμικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της υφαλοκρηπίδας που αναφέρονται στη συγκεκριμένη συμφωνία. Γι αυτό και η κυβέρνηση της Τρίπολης έδωσε ρηματική διακοίνωση στον πρέσβη της Ελλάδας στην Τρίπολη. Οι πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν πως τις επόμενες ημέρες θα απαντήσουν στη Λιβύη».

 

Τσελίκ: «Επικαιροποιήσαμε την επιστράτευση για να υπάρχει καλύτερος συγχρονισμός σε περίπτωση πολέμου»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε στο γεγονός πως περνά στον ίδιο τον Ερντογάν η αρμοδιότητα για επιστράτευση και κήρυξη πολέμου, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της Τουρκίας.

Στην ομιλία του ο Ομέρ Τσελίκ έδωσε εξηγήσεις για την απόφαση αυτή, ενώ όπως σχολιάζει ο Μανώλης Κωστίδης χρησιμοποίησε πολλές φορές τη λέξη «πόλεμος».

«Αλλάζουν οι πολεμικές τεχνολογίες  όπως και οι συνθήκες των πολέμων όπως αλλάζουν και οι γεωπολιτικές εξελίξεις και χρειάζεται επικαιροποίηση αυτών  των κανονισμών . Όλα αυτά γίνονται με την συμβολή του υπουργείου Άμυνας σε συντονισμό με την γενική γραμματεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Πάντως όπως ξέρετε η επιστράτευση έχει σημασία για τον συντονισμό όλων των εθνικών δυνάμεων και όλων των εθνικών πόρων έτσι ώστε να παρέχουν δυνατότητες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δηλαδή σε περίπτωση πολέμου, ας μην το πως θα υπάρχει ο συγχρονισμός των δυνάμεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.


Οι δημοσκοπήσεις ανησυχούν τον Ερντογάν

Την ίδια ώρα, μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο στρατόπεδο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από δημοσκόπηση που διεξήχθη και δείχνει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα να προηγείται με 4,8 μονάδες έναντι του κυβερνώντος κόμματος.

Συγκεκριμένα, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα προηγείται με 35,32 μονάδες ενώ το κυβερνών κόμμα, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξη έρχεται δεύτερο με 31,3%.

Η μεγάλη αυτή διαφορά έχει προβληματίσει τον Ερντογάν σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, γι’ αυτό και ετοιμάζει αλλαγές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές ο Ερντογάν έχει μια συγκεκριμένη ρητορική το τελευταίο διάστημα, βλέποντας τη διαφορά να αυξάνεται.

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης