Εξοικονόμηση

Ανακαινίσεις κτηρίων με «κόφτες» για μικρότερες εκπτώσεις σε υλικά κατασκευής

Ανακαινίσεις κτηρίων με «κόφτες» για μικρότερες εκπτώσεις σε υλικά κατασκευής
Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών
Μικρότερες φοροαπαλλαγές για δαπάνες ανακαίνισης ακινήτων θα προβλέπει το τελικό κείμενο της διάταξης που θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να μειωθεί το κόστος της επιβάρυνσης στα κρατικά ταμεία το οποίο αυτή τη στιγμή κρίνεται απαγορευτικό.
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ξεκινήσει τις διορθώσεις και σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο:

- Θα τεθεί ποσοστό έκπτωσης επί των δαπανών ύψους έως 16.000 για την ανακαίνιση που όμως θα είναι μεγαλύτερο από το ισχύον που ανέρχεται σε 40%.
Σημειώνεται ότι με το σημερινό καθεστώς το πλαφόν στην μείωση του φόρου είναι 6.400 ευρώ για τέσσερα χρόνια δηλαδή 1.600 ευρώ το χρόνο - Θα υπάρχει περιορισμός στις δαπάνες για τα υλικά που θα λαμβάνονται υπόψη για την έκπτωση φόρου και τα είδη των επιλέξιμων εξόδων αναμένεται να προσδιορισθούν με την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης
Ωστόσο δεν αναμένονται αλλαγές όσον αφορά τη μονιμοποίηση του μέτρου δηλαδή θα ισχύει για δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν από το 2024 και μετά καθώς και στο χρονικό διάστημα κατανομής της έκπτωσης που είναι πενταετία.
Το φόρο-μπόνους ισχύει για κτίρια τα οποία δεν έχουν ήδη ενταχθεί ή δεν θα ενταχθούν σε πρόγραμμα αναβάθμισης κτιρίων ή άλλα προγράμματα ή δράσεις επιχορήγησης

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης