Φυσικό Αέριο

ΗΠΑ: Καθυστερήσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου Mountain Valley λόγω νέων κανόνων

ΗΠΑ: Καθυστερήσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου Mountain Valley λόγω νέων κανόνων
Στα 6 δις. δολάρια ανέρχεται το κόστος του αγωγού

 

Οι περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές της Βιρτζίνιας πρότειναν κανόνες διέλευσης που, σύμφωνα με τους αναλυτές, ενδέχεται να καθυστερήσουν την έναρξη του αγωγού φυσικού αερίου της Mountain Valley έως το 2022, αλλά οι εμπλεκόμενες εταιρείες ανακοίνωσαν την Τρίτη 5/1/2020 ότι εμμένουν στον στόχο τους στα τέλη του 2021.
Η Natalie Cox, εκπρόσωπος της Equitrans Midstream Corp, μιας από τις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό από τη Δυτική Βιρτζίνια προς τη Βιρτζίνια, δήλωσε ότι η ομάδα του Mountain Valley γνώριζε τους αναθεωρημένους κρατικούς κανονισμούς, αλλά «παραμένει σίγουρη για την επίτευξη της στοχευμένης ημερομηνίας λειτουργίας εντός του 2021 , με συνολική εκτίμηση κόστους 5,8 έως 6,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Βιρτζίνια (DEQ) κυκλοφόρησε μια επιστολή αυτή την εβδομάδα που θα εμπόδιζε σωλήνες αερίου με διάμετρο 36 ίντσες (91,4 cm) ή περισσότερο από τη χρήση των προτεινόμενων από το U.S. Army Corp 2020 αδειών διέλευσης ροών.
Ο Mountain Valley, που βρίσκεται υπό κατασκευή, θα χρησιμοποιεί σωλήνα διαμέτρου 42 ίντσες για τη μεταφορά 2,0 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών ημερησίως αερίου από τον σχηματισμό σχιστόλιθου Marcellus / Utica στη Δυτική Βιρτζίνια, Πενσυλβάνια και Οχάιο στη Βιρτζίνια. Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει περίπου 5 εκατομμύρια σπίτια στις ΗΠΑ για μια μέρα. Ο Mountain Valley είναι ένας από τους πολλούς αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που καθυστέρησαν τα τελευταία χρόνια λόγω ρυθμιστικών και νομικών αγώνων με πολιτείες και περιβαλλοντικές ομάδες για τις άδειες που εξέδωσε η κυβέρνηση Trump. Αντί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα Nationwide Permit, το οποίο θα κάλυπτε όλες τις διασταυρώσεις ρευμάτων με μία άδεια, η Virginia DEQ θέλει μεγάλους αγωγούς φυσικού αερίου να αναζητήσουν μεμονωμένες άδειες διέλευσης, κάτι που οι αναλυτές της Height Capital Markets ανέφεραν ότι πιθανώς να ωθήσουν την ημερομηνία λειτουργίας για το Mountain Valley το 2022. Όταν άρχισε η κατασκευή του Mountain Valley τον Φεβρουάριο του 2018, η Equitrans υπολόγισε ότι ο αγωγός μήκους 303 μιλίων (487,6 χλμ.) θα κόστιζε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια και θα είχε ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018. Ο Mountain Valley ανήκει σε μονάδες Equitrans, NextEra Energy Inc, Consolidated Edison Inc, AltaGas Ltd και RGC Resources Inc.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης