Διεθνή

Η Τουρκία ενέκρινε άδειες εγκαταστάσεων παραγωγής καθαρής ενέργειας ισχύος 18 GW

Η Τουρκία ενέκρινε άδειες εγκαταστάσεων παραγωγής καθαρής ενέργειας ισχύος 18 GW
Παράλληλα δημιουργούνται νέες ευκαιρίες απασχόλησης και αυξάνεται η ασφάλεια του εφοδιασμού
Η Τουρκία ενέκρινε άδειες για την κατασκευή σταθμών παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 18 GW, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο του υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
Όπως επισημαίνει δε το πρακτορείο, με την προσθήκη περισσότερων εγκαταστάσεων θα δημιουργηθούν επίσης νέες ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ θα αυξηθεί και η ασφάλεια του εφοδιασμού.
Σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού του υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας για το 2017, η εγκατεστημένη καθαρή χωρητικότητα ενέργειας της Τουρκίας το 2016 έφθασε τα 33,3 GW, μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα 12,2 GW το 2002.
Από το 2002 και μετά η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από καθαρές πηγές αυξήθηκε από 34 δισ. KWh σε 70,2 δισ. KWh.
Τη «μερίδα του λέοντος» στις νέες άδειες έχει η υδροηλεκτρική ενέργεια, καθώς εγκρίθηκαν άδειες εγκαταστάσεων ισχύος 6,5 GW και προσωρινές άδειες ισχύος 3,5 GW.
Στον τομέα της ηλιακής ενέργειας το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ενέκρινε δύο άδειες συνολικής ισχύος 13 MW, ενώ εκκρεμούν 24 άδειες ηλιακής ενέργειας ισχύος 332 MW.
Επιπλέον, έχουν εγκριθεί άδειες σταθμών γεωθερμικής ενέργειας ισχύος 247 MW και εκκρεμούν άδειες για σταθμούς ισχύος 326 MW.
Η εγκατεστημένη ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας στο τέλος Οκτωβρίου του 2016 σε 78,4 GW.
Μέχρι το 2023 η Τουρκία στοχεύει η ικανότητα παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται κατά 34 GW από την υδροηλεκτρική ενέργεια, 20 GW από τον τομέα της αιολικής ενέργειας, 5 GW από την ηλιακή ενέργεια, 1 GW από γεωθερμικές πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης