Διεθνή

Η ενεργειακή συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησης των πρωθυπουργών Τουρκίας – Βουλγαρίας

Η ενεργειακή συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησης των πρωθυπουργών Τουρκίας – Βουλγαρίας
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δήλωσε, ότι η κατασκευή ενός αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών θα είναι «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός».
Η συνεργασία για την ανάπτυξη ενεργειακών υποδομών σε Βουλγαρία και Τουρκία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Μπόικο Μπορίσοφ και Μπινάλι Γιλντιρίμ αντίστοιχα, στην Κωνσταντινούπολη.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δήλωσε, ότι η κατασκευή ενός αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών θα είναι «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός», προσθέτοντας ότι η Βουλγαρία υποστηρίζει την ανάπτυξη του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου
Όπως είπε «μία από τις χώρες με βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του έργου είναι η Τουρκία» και εξέφρασε την υποστήριξή του σε αυτό.
Σε κοινές τους δηλώσεις οι δύο πρωθυπουργοί είπαν, ότι οι χώρες τους αντιλαμβάνονται, ότι η ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου σε περισσότερες χώρες στα Βαλκάνια και την Ευρώπη θα εγγυάται μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια για ολόκληρη την ήπειρο.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ και τόνισε, ότι η διευθέτηση μέσω διαιτησίας της υπόθεσης του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε επέτρεψε στη Σόφια και τη Μόσχα να συνεχίσουν τις συνομιλίες για πιθανές συνεργασίες στον ενεργειακό τομέα.
Ο Μπορίσοφ υπενθύμισε εξάλλου, ότι η υπουργός Ενέργειας της χώρας Τσεμενζούκα Πέτκοβα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ υπέγραψαν μόλις πριν από λίγες ημέρες έναν «οδικό χάρτη» για την επέκταση του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης