Αναλύσεις

HSBC: Στις top επιλογές η Folli Follie - Buy για Jumbo, hold για ΟΠΑΠ

tags :
HSBC: Στις top επιλογές η Folli Follie - Buy για Jumbo, hold για ΟΠΑΠ
Η HSBC αναφέρει ότι δηλώνει prefer buy (αγορά) για τη μετοχή της Folli Follie, ενώ διατηρεί τη σύσταση buy για την Jumbo
Οι σταθεροποιητικές τάσεις που κυριαρχούν στην ελληνική οικονομία, μετά τη συμφωνία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος τον Ιούνιο του 2017, επαναφέρουν στο προσκήνιο τις επενδυτικές επιλογές στην ελληνική κεφαλαιαγορά.
Σε αυτό το μοτίβο, η HSBC αναφέρει ότι δηλώνει prefer buy (αγορά) για τη μετοχή της Folli Follie, ενώ διατηρεί τη σύσταση buy για την Jumbo.
Από την άλλη μεριά μειώνει σε hold (διακράτηση) τη σύσταση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.
Για την Folli Follie η νέα τιμή στόχος είναι στα 27 ευρώ, ευρώ 25,50 ευρώ, ενώ οι τιμές στόχοι για Jumbo και ΟΠΑΠ είναι 18 και 11 ευρώ προηγουμένως.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την HSBC, μετά τη διαπραγμάτευση της επιτυχούς διάσωσης τον Ιούνιο του 2017, η Ελλάδα φαίνεται να είναι σχετικά σταθερή.
Αν και οι μακροοικονομικές τάσεις είναι μικτές, υπάρχει μια γενική αίσθηση αισιοδοξίας, με τους κινδύνους μειωμένης απόδοσης να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό.



Επιστροφή του πληθωρισμού

Στην αγορά, τα ποσοστά ανεργίας μειώνονται, ενώ και ο τουρισμός δείχνει να δίνει ώθηση σε καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης.
Η ανάκαμψη της ευρωζώνης προσθέτει περαιτέρω στην αισιοδοξία λόγω της μεγάλης έκθεσης των ελληνικών λιανεμπορικών εταιρειών στις ευρωπαϊκές αγορές.
Ωστόσο, η HSBC παραμένει προσεκτική, καθώς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να ασκήσουν κάποια πίεση στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.
Βέβαια, αυτό θα μπορούσε να είναι θετικό για την παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη μακροπρόθεσμα υποστηρίζοντας το καταναλωτικό κλίμα.
Η HSBC θεωρεί ότι τρεις εταιρείες στην ελληνική κεφαλαιαγορά θα μπορούσαν να αποτελέσουν επενδυτικές επιλογές.
Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνει στην Folli Follie, για την οποία εκτιμά ότι οι υψηλότερες επενδύσεις σε ψηφιακά κανάλια και τα νέα καταστήματα θα πρέπει να βελτιώσουν τα έσοδα.
Η Jumbo σχεδιάζει να αυξήσει τα καταστήματά της στη Ρουμανία σε 25 (από 8) για τα επόμενα 5 χρόνια.
Για τον ΟΠΑΠ, το 2017 είναι έτος μετασχηματισμού, με την ανάπτυξη των τερματικών VLT και τις αναβαθμίσεις για την αποθήκευση υποδομών, να απαιτούν υψηλότερη χρήση πόρων κατά τα επόμενα δύο χρόνια.
Κατά τη γνώμη της HSBC, αυτές οι επενδύσεις είναι οι βασικοί οδηγοί για τις μετοχές των 3 εταιρειών, οι οποίες, μαζί με ένα βελτιωμένο μακροοικονομικό περιβάλλον, θα πρέπει να οδηγήσει σε υψηλότερη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Ωστόσο, για τον ΟΠΑΠ, εκτιμά ότι η ανάπτυξη των VLT θα είναι βραδύτερη από την αναμενόμενη, με αποτέλεσμα τα χαμηλότερα έσοδα από αυτό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης